0
Kulmule en papilotte med svampe, oliven og tomater (2 pers.)

Kulmule en papilotte med svampe, oliven og tomater (2 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Skær fisken i 4 stykker og krydr med salt, peber og letknuste fennikelfrø. For hver portion bredes et stort stykke bagepapir ud på køkkenbordet. Soignerede svampe, oliven og tomater lægges på sammen med lidt frisk timian og basilikum (gem lidt til kartoflerne). Ovenpå placeres fisken og igen lidt timian samt reven citronskal. Stænk med lidt citronsaft, god olivenolie, salt og peber og luk pakkerne grundigt, så dampen ikke kan slippe ud. Bag i en 225 grader varm ovn i ca. 12 min. En tommelfingerregel er, at pakken er færdig, når den begynder at svulme op pga. af damp indeni - dette kræver dog, at pakken er lukket godt.

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt en god klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys med masser af friskhakket basilikum og timian og server straks - evt. med lidt godt salt oven på.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?