0

Rabarbersaft

Rabarbersaft, Drikke

Økologisk rabarbersaft fra Skyttes gartneri

Kan du lide rabarber? så må du prøve rabarbersaften fra Skytte, som bare smager fantastisk! 

Rabarbersaften fra Skyttes gartneri er koldpresset af Nybro Frugtplantage på Fyn og der tilføjes blot vand og rørsukker.  

Indeholder

  • Rabarbersaft, 6 fl. á 0,75 L i glasflaske med skuelåg. Prisen er inkl. pant

Min. 6 måneders holdbarhed

Rabarber (Rheum rhaponticum) hører til skedeknæfamilien ligesom ukrudtsarterne pileurt og skræppe.

Raberber

Rabarber stammer fra centralasien og er kendt i Danmark helt tilbage fra midten af 1700-tallet hvor planten blev brugt til medicinsk brug. Forskellige dele af rabarberplanten har indgået i dråber og droger mod skørbug, hoste, hjertebanken og smitsom feber.

Helt op til 1945 kunne man købe et gigtmiddel der indeholdt udtræk af rabarber. Det gule farvestof i rabarberroden blev i 1600-tallets England, anvendt til at farve den kvindelige adels hår ”gyldent som guld”, mens den jævne borger brugte det samme farvestof til sine uldklæder. Selv bladet har været brugt til foder og tobak.

Først omkring 1860 blev rabarberplanten almindelig i den danske bondens urtehaver, og er af mange betegnet som den første modeurt i danske haver Helt op til vores tid har der eksisteret historier om rabarbers uheldige bivirkninger. Således er oxal-syreindholdet ofte blevet forbundet med nogle menneskers udvikling af galdesten, ligesom det er blevet sagt, at syren kunne være med til at afkalke skelettet. Disse sammenhænge har det dog ikke været muligt at påvise. Rabarber er ligeledes kommet i lidt uheldig lys, fordi den var en af de planter der nød godt af tidligere tiders nat-potte . En krævende plante som den er, blev den ofte tilført de mange næringsstoffer fra de menneskelige efterladenskaber.

Nutidens bro-kvarterer i København, Nørrebro, Vesterbro o.s.v. gik tidligere under navnet ”rabarberkvarterer”, fordi gartnere i 1800-tallet dyrkede grøntsager lige uden for den gamle bymur hvor disse kvarterer ligger idag. Storbyens dagrenovation blev kørt direkte ud på arealerne med rabarberplanterne som voksede sig store og fede inden de skulle sælges til byens borgere få måneder senere. Således foregår dyrkningen ikke i dag. 

Læs mere om Skytte gartneri her ›

Læs mere

Læs mere

Næringsindhold: Pr. 100 g: Energi 185 kj / 44 kcal / Fedt 0-0,1 g / Kulhydrat 11 g / Protein 0-0,1 g

Læs mere
Om Rabarbersaft

Rabarber (Rheum rhaponticum) hører til skedeknæfamilien ligesom ukrudtsarterne pileurt og skræppe.

Raberber

Rabarber stammer fra centralasien og er kendt i Danmark helt tilbage fra midten af 1700-tallet hvor planten blev brugt til medicinsk brug. Forskellige dele af rabarberplanten har indgået i dråber og droger mod skørbug, hoste, hjertebanken og smitsom feber.

Helt op til 1945 kunne man købe et gigtmiddel der indeholdt udtræk af rabarber. Det gule farvestof i rabarberroden blev i 1600-tallets England, anvendt til at farve den kvindelige adels hår ”gyldent som guld”, mens den jævne borger brugte det samme farvestof til sine uldklæder. Selv bladet har været brugt til foder og tobak.

Først omkring 1860 blev rabarberplanten almindelig i den danske bondens urtehaver, og er af mange betegnet som den første modeurt i danske haver Helt op til vores tid har der eksisteret historier om rabarbers uheldige bivirkninger. Således er oxal-syreindholdet ofte blevet forbundet med nogle menneskers udvikling af galdesten, ligesom det er blevet sagt, at syren kunne være med til at afkalke skelettet. Disse sammenhænge har det dog ikke været muligt at påvise. Rabarber er ligeledes kommet i lidt uheldig lys, fordi den var en af de planter der nød godt af tidligere tiders nat-potte . En krævende plante som den er, blev den ofte tilført de mange næringsstoffer fra de menneskelige efterladenskaber.

Nutidens bro-kvarterer i København, Nørrebro, Vesterbro o.s.v. gik tidligere under navnet ”rabarberkvarterer”, fordi gartnere i 1800-tallet dyrkede grøntsager lige uden for den gamle bymur hvor disse kvarterer ligger idag. Storbyens dagrenovation blev kørt direkte ud på arealerne med rabarberplanterne som voksede sig store og fede inden de skulle sælges til byens borgere få måneder senere. Således foregår dyrkningen ikke i dag. 

Læs mere om Skytte gartneri her ›

Video: Lær mere om Skytte Gartneri

Næringsindhold

Næringsindhold: Pr. 100 g: Energi 185 kj / 44 kcal / Fedt 0-0,1 g / Kulhydrat 11 g / Protein 0-0,1 g

Relaterede produkter