Nulstil dit kodeord



×
Kun
levering fredag
uge 4-6

Vi viser dig i videoen hvordan man gør - det er pivnemt! 

Kok og restauratør fra Restaurant Essens, Tonny Kristensen viser her, hvordan han gør.

Frisk torskerogn

×

Frisk torskerogn

Frisk torskerogn fås desværre kun i en forholdsvis kort sæson, som starter sidst i november og kan strække sig indtil marts.

Torskens rogn er supersund, fedtfattig og indeholder masser af de vigtige B- og D-vitaminer og så er det tilmed virkelig nemt at tilberede frisk torskerogn.

Kogning af torskerogn: Soigner rognen for eventuelt overskydende hinder. Krydr med salt og sort peber og rul rognen stramt ind i pergamentpapir som bindes op med kødsnor. Lad "pølserne" simre i vand - tilsat godt med salt, lidt hele peberkorn og evt. et par laurbærblade og en tsk. eddike - i ca. 15-30 min. (afhængig af størrelsen). Normal kogetid er ca. 15 min. for 6-700 g rogn. Lad rognen trække i kogevandet i ca. 10 min og køl den derefter af. Rognen skal føles fast. Når rognen - som her – efterfølgende skal pandesteges, er det bedst at ”underkoge den en smule, da den jo også får tilberedning på panden.

Alternativ kogning af torskerogn (nem): Alternativt kan den soignerede rogn pocheres hel i kogelagen. Kog den op – læg torskerognen i - bring tilbage til kogepunktet og hold den på kogepunktet i 4-5 min. Sluk og lad den trække i 10-15 min. Stegt torskerogn: Skær den afkølede torskerogn i ca. 2-3 cm tykke skiver og vend skiverne i mel. Steg dem i smør og olie på en varm pande til de er gyldne på begge sider (ca. 2 min. på hver side). Husk at krydre dem med salt og peber.

Indeholder:

  • Frisk torskerogn (rognen er enten frisk dansk torskerogn eller MSC certificeret frisk torskerogn fra Island), 1 kg bukser

179,00 kr

 

Opskrifter Se alle opskrifter


Hvad med også at prøve...

Laksesiden med basilikumsmør er en af vores klassikere. Det er en lækker smagssammensætning, og den er velegnet både til gæster og til familien.

Kan bestilles til levering fredag i uge 4-6.

 

pris
229,00 kr

Økologiske laks bliver ikke medicinsk behandlet og er ikke tilsat farvestoffer, hvilket bevirker at denne laks har en mindre rød farve end de konventionelt opdrættede. Økologiskkontrolkodenummer: DK-ØKO-100

 

pris fra
179,00 kr

Lakseside fra norsk opdræt af den bedste kvalitet og i den højeste trim.

 

pris
219,00 kr