Nulstil dit kodeord×
Kun
levering fredag
uge 51

Dette er Terroir Nordics egen koldrøgede Færøske laks. Laksen bliver, afhængig af vejr og luftfugtighed, tørret og koldrøget i ca. 12 timer ved 22-23 grader med dansk bøgeflis til den opnår den perfekte balance mellem smag og konsistens. 

Råvaren er det absolut vigtigste når man skal lave en god røget laks - og her bliver det altså ikke bedre!

Om den færøske laks

Laksen er fast i kødet og har en udpræget smag af frisk hav, som både skyldes det skånsomme opdræt og det rene og iskolde hav, der omgiver Færøerne.

Fedtindholdet er lavere end i de norske laks, og den konstante havtemperatur på mellem 4 og 6 grader gør, at laksen er mindre stresset under opdrættet. Dét, i kombination med at der arbejdes med meget lav densitet i ringene, som laksen opdrættes i, så fiskene har mere plads at bevæge sig på, gør bla. at fedtet bedre integreres i kødet, hvilket i sidste ende gør kødet mere fast og spændstigt og ideelt til koldrøgning!

Ingen kemi og medicin - men masser af knofedt

Laksen opdrættes helt uden brug af antibiotika, kemikalier og aflusningsmidler. Færøernes naturlige miljø betyder, der hverken er sygdoms- eller luseproblemer. Hvad med bure og net? Dem renser de med vand og knofedt - intet andet!. 

Terroir Nordic

Laksen er udviklet af Terroir Nordic's stifter Mikael Kopp Christensen, som gennem sin lange karriere som kok og køkkenchef på bla. Svinkløv Badehotel, Rosdahls og nu Musikkens Hus i Aalborg altid har arbejdet med råvarer af ypperste kvalitet og altid med fisk som sin passion og omdrejningspunkt.

Koldrøget færøsk laks

×

Koldrøget færøsk laks

Ole Troelsø skriver i Børsen Weekend:

"Hvis du vil have en ekstremt lækker laks, der er opdrættet uden forebyggende medicin...Skøn fast konsistens og delikat smag af ren laks, timian og enebær.." Håndtrimmet færøsk laks tørsaltes med sydesalt og en krydderiblanding af aromatiske urter bl.a. timian, enebær og fennikelfrø. Tørsaltningen giver en fantastisk konsistens og er med til at fremhæve den milde røgsmag og toner af den nænsomme krydring.

Indeholder:

  • Koldrøget færøsk laks, centercut, 400 g

249,00 kr

 

Opskrifter Se alle opskrifter


Hvad med også at prøve...

En unik fersk laks - og et enestående opdrætskoncept fra det nordvestlige Færøerne, som er et område kendetegnet for sine ideelt iskolde, rene og krystalklare vande. Denne laks både smager, føles - og ser ud som en vildlaks qua en metode til lakseopdræt, der fungerer i perfekt harmoni med naturen.

Kan bestilles til levering i uge 51.

 

pris
299,00 kr

Økologiske laks bliver ikke medicinsk behandlet og er ikke tilsat farvestoffer, hvilket bevirker at denne laks har en mindre rød farve end de konventionelt opdrættede. Økologiskkontrolkodenummer: DK-ØKO-100

 

pris fra
179,00 kr

Få alle råvarer til den perfekte juleaftensmiddag leveret lige til døren i én samlet levering fra Skagenfood. Vi har sammensat 3 komplette måltidspakker til årets julemiddag. Du får 1. klasses råvarer til den perfekte julemiddag. ALT er med = INGEN indkøb eller stress!

OBS: Begrænset antal.

Kan bestilles til levering fredag i uge 51.

 

pris fra
869,00 kr

Lækker pakke med 4 stykker varmrøget laks der lige er pillet ud af røgeovnene på røgeriet Top-Røg på havnen i Skagen. Laksen er af den allerbedste kvalitet - og er let saltet og derefter nænsomt røget over bøgesmuld.

Kan bestilles til levering fredag i uge 51-2.

 

pris
199,00 kr

Her er en lækker kombipakke med 2 stykker varmrøget laks fra røgeriet i Skagen - samt lækre håndpillede rejer. Rejerne fås ganske enkelt ikke bedre, med mindre du selv piller dem!! De er store saftspændte med masser af "bid" og smag.

Kan bestilles til levering i uge 51.

 

pris
195,00 kr

Disse rejer er lidt dyrere end de gængse - men så fås de altså heller ikke bedre. De store håndpillede rejer er saftspændte med masser af "bid" og smager helt fantastisk.

 

pris
219,00 kr

Skønne jomfruhummere til en god middag! Jomfruhummerens kød er lækkert og har samme karakteristika som hummerkød. Perfekt som en lækker forret til en særlig god frokost.

Kan bestilles til levering fredag i uge 51.

 

pris fra
249,00 kr