Nulstil dit kodeord



×

Skipjack tun fisket med stang og line

Stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på, og det er sund fornuft at bruge den fangstmetode i et område der er afhængig af sine naturressourcer. Ved at fange tunfisk på stang og line i stedet for de store industrielle fiskefartøjer, der skovler fisk op i enorme mængder, sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Traditioner og terroir

Santa Catarina har produceret tunkonserves siden 1928, og den dag i dag er produktionen stadig baseret på princippet om kvalitet over kvantitet. Al deres dåsetun er fremstillet ved håndkraft og funderet på mange års håndværkstradition. Santa Catarina bruger kun naturlige ingredienser og dermed ingen kunstige tilsætningsstoffer og konserveringsmidler.

Deres fabrik i Calheta udgør en stor del af den lokale økonomi, og har 140 ansatte, der hver dag forvandler de gode, lokale råvarer til den lækreste dåsetun. Santa Catarina er fokuserede på social ansvarlighed, og sørger for at alle led i deres produktionskæde, fra fiskerne på havet, bønderne på marken og deres ansatte i fabrikken, bliver rimeligt aflønnet.

Smagen af den lokale madkultur

Nøglen i produktionen er skipjack tunfisken,  der er fisket med stang og line i farvandet ud for Azorerne, hvor bestanden af skipjack tun er stor, og de lokale fiskere værner om havets balance. Lokal sourcing er kernen i Santa Catarinas produktion; ligesom at tunen fiskes i det lokale farvand, er stort set alle ingredienser dyrket lokalt. Azorernes fladland består ofte af fajãs, der er vulkanske tanger, der strækker sig ud fra de vulkanske bjerge. Den mineralholdige undergrund giver god grobund for råvarer af høj kvalitet, og Santa Catarina er stolte af at have lokale leverandører, der giver mulighed for at gå på opdagelse i den lokale smag.  Det eneste der kommer fra fastlandet, er stort set olivenolien, der bliver produceret i vinområdet Alentejo. Portugisisk olivenolie, azeite, er af høj kvalitet, og Santa Catarina får fra leverandører der lever op til deres høje krav, både når det er den almindelige og den økologiske olie. Hele Santa Catarinas produktion er forankret i lokale råvarer, lokale traditioner og det lokale samfund som virksomheden er et produkt af. 

Tun i økologisk olivenolie

×

Tun i økologisk olivenolie

Hos Skagenfood jagter vi konstant den gode smag, og vi går hverken på kompromis med kvalitet eller bæredygtighed. Vores DNA er pivfrisk dansk bæredygtigt fanget fisk og derfor sælger vi heller aldrig frisk tun. Men huskokken har længe været på udkig efter en god og bæredygtigt produceret dåsetun! Og nu har han fundet hvad han synes er markedets bedste kvalitet, veltilberedt og velsmagende og lagt i den lækreste, økologiske olivenolie du kan finde.

  • Fangstmetode: stang og line, uden bifangst
  • Fisk: Skipjack tun, katsuwonus pelamis
  • Geografi: Atlanterhavet, Azorerne
  • Indhold: Tunfilet i økologisk olivenolie
  • Bæredygtighed: BPA-fri, bæredygtigt fiskeri, lavt indhold af tungmetaller
  • Importør: Grøndals

Vælg mellem:

  • 5 dåser Skipjack tun i øko olivenolie
  • 5 dåser Skipjack tun i krydret olivenolie
  • 5 dåser Skipjack tun i chili og olivenolie
  • 5 dåser Skipjack tun i fennikel og olivenolie

165,00 kr

 

feature-row__image   feature-row__image   feature-row__image   feature-row__image

Dolphin Safe: Uden delfiner i eller skade på dem
Pole & Line: Stang- og linefisket tun uden bifangst
Friend of the Sea: For et skånsomt fiskeri der ikke skader havmiljøet.
Quality of Azores: Etisk og lokalt fødevarer fra Azorerne


Hvad med også at prøve...

Skagenfoods udvalgte ekstra jomfru olivenolie. Olivenolien er karakterfuld gylden og dufter let af tomatblade og nyslået græs. Smagen er fin og ren med en let pebret og cremet finish.

Vælg mellem 2 x 500 ml el. 4 x 500 ml. / Spar 40 kr. ved køb af 4 stk.

 

pris fra
138,00 kr

Danske æbler er helt fantastiske i smag. Og variationen af de mange sorter af danske æbler over sæsonen, giver en ekstra dimension. Produktionen af danske økologiske æbler svinger meget år for år. 2018 ser dog ud til at blive et fremragende dansk æble år.

Ca. 3 kg.

Kan bestilles til levering fredag i uge 43.

 

pris
99,00 kr

Hver uge bestiller vi altid lidt mere økologisk frugt og grønt end vi har brug for. Det er vi desværre nødsaget til, for at kunne håndtere kvalitetsmæssige frasorteringer og udsving i antal ordrer. Men det betyder også, at vi altid har frugt & grønt til overs sidst på ugen.

 

pris
170,00 kr

(pr. levering inkl. fragt)

Skagenfoods udvalgte bøffer - er bøffer af krogmodnet dansk økologisk kødkvæg. Her er det rib eye steaks skåret af oksehøjrebet! Vi skærer dem på ca. 275 gram stykket!

100% Tilfredshed eller pengene retur!

 

pris fra
249,00 kr

Dansk økologisk kvalitetskød i slagterkvalitet. Vi har sørget for afpudsning og udskæring i hygiejniske vacuumpakninger med klare datomærkninger og pakket på knust is.

 

pris fra
595,00 kr

(pr. levering inkl. fragt)

Skagenfoods udvalgte bøffer - er bøffer af krogmodnet dansk økologisk kødkvæg. Det er fantastisk økologisk oksekød af allerbedste kvalitet, hvor dyrevelfærd og velsmag går op i en højere enhed. Her er det Côte du Boeuf skåret af oksehøjrebet - den perfekte kotelet med håndtag! Vi skærer dem på minimum 1200 gram stykket!

100% Tilfredshed eller pengene retur!

 

pris fra
689,00 kr

Det sorte iberiske svin er grundlaget for Spaniens bedste charcuteriprodukter. Svinene er 12-15 måneder ved slagtning og vejer op mod 150-170 kg. Der er altså noget af en anden slags opvækst end industrigrise.

Pakken indeholder 3 fantastiske og meget velsmagende udskæringer!

Kan bestilles til levering fredag i uge 44+48.

 

pris
249,00 kr

Svinenes svar på wagyu. Secreto er den møre bovfilet fra det iberiske sortfodssvin. Den er fremragende til grill og stegning, fordi du kan få en sprød overflade og stadig holde det saftigt indeni på grund af det høje fedtindhold. Kødet er meget mørt og mørkere i farven end almindeligt svinekød.

Kan bestilles til levering fredag i uge 48.

 

pris
419,00 kr

Her får du 6 pakker håndlavet italiensk økologisk Fettuccine di Campofilone uden æg. Produceret for Skagenfood af Pastificio Artigianale Leonardo Carassai fra Campofilone i Italien.

SÆRPRIS - SPAR 60 kr.

 

pris
114,00 kr