Nulstil dit kodeord×

Vidste du at?

Hornfisken er rig på protein, n-3 fedtsyrer, jod og selen. En af de gavnlige effekter ved selen er bl.a. at det understøtter og er gavnlig for udvikling af sædceller.

Hornfisk hører til gruppen af mellemfede fisk (mellem 2 og 8 g fedt pr 100 g) med et indhold på ca. 3 gram fedt/100 gram. Den har et højt proteinindhold 22 gram/100 fisk som er let fordøjeligt.

Udover det høje inhold af selen, indeholder hornfisk masser af jod, B-12 vitamin og D-vitamin (selv om det ikke er en fed fisk) og et fornuftigt indhold af polyumættede fedtsyrer i forhold til det samlede lave fedtindhold.

Hvorfor har hornfisk grønne ben?

Hornfiskens ben er grønne, og det skyldes stoffet biliverdin. Det er et stof, som også findes hos fugle, krybdyr – og mennesker. Det er et helt almindeligt nedbrydningsprodukt, som vi mennesker normalt ikke bemærker, fordi vi udskiller det med gallesalte. Kun når vi får et blåt mærke, har vi en chance for at se det. Det er nemlig biliverdin, der giver mærket dets grøn/blå farve. (kilde: Videnskab.dk)

Fileter af Hornfisk

×

Fileter af Hornfisk

Endelig er der igen hornfisk i de danske farvande - og det er skønt, for hornfisk er en rigtig forårsspise som smager skønt.

Hornfisken har grønne, let genkendelige ben, der gør den til en god begynderfisk til børn. Hornfisken har en tynd og langstrakt krop. Dens snude ligner et næb og har mange nåleformede tænder.

En supergod "begynderfisk" til børn, fordi de synes, det er både sjovt og nemt at finde de grønne ben, der skyldes et naturligt og ufarligt farvestof der hedder biliverdin.

Indhold:

Hornfisk .Asparges .Peberrod .3_Snapseed

149,00 kr

 

Opskrifter Se alle opskrifter


Hvad med også at prøve...

Endelig er der igen hornfisk i de danske farvande - og det er skønt, for hornfisk er en rigtig forårsspise som smager skønt. Hornfisken har grønne, let genkendelige ben.

Kan bestilles til levering i uge 21-23.

 

pris
149,00 kr

Her er en lækker kombipakke med 2 stykker varmrøget laks fra røgeriet i Skagen - samt lækre håndpillede rejer. Rejerne fås ganske enkelt ikke bedre, med mindre du selv piller dem!! De er store saftspændte med masser af "bid" og smag.

 

pris
195,00 kr

Pighvarren er en fremragende spisefisk og regnes blandt de fineste, vi har i de danske farvande. Kødet er fast, hvidt, saftspændt og meget velsmagende. Hele pighvar er velegnede til grill eller ovn og er en stor delikatesse.

 

pris
299,00 kr