0

Hel Koldrøget Fanø Lakseside

Hel Koldrøget Fanø Lakseside, Hel Koldrøget Fanø Lakseside
Kun levering fredag uge 19+20
Nettoindhold: 800 g

Den koldrøgede laks er vores absolut bestseller!

Original Fanø Laks er en prisbelønnet og ganske særlig specialitet, som har modtaget Børsens Fødevarepris for "Sublim smag og råvarekvalitet".

Fanø Laks er en helt særlig tør- og håndsaltet, koldrøget laks. Fanø Laks bliver røget i specielt designede stenovne på deres eget autoriserede, topmoderne røgeri. Fanø Laks har en meget flot farve og en super lækker konsistens, der gør, at den nærmest smelter på tungen.

Modtager af Børsens Fødevarepris for "Sublim smag og råvarekvalitet". Børsens Ole Troelsø: "Produktet er særdeles delikat. Balancen mellem røg og salt er perfekt, og selve konsistensen er nærmest ubeskriveligt lækker, på én gang fast og samtidig mør i en vekselvirkning som er helt unik."

Indeholder: 

  • Koldrøget Fanø lakseside (Salmo salar - Salmonidae) á 800-1000 g.

Holdbarhed: min. 1-2 uger fra modtagelse

Laksen er af Norsk opdræt

Søg på opskriftsforslag her >

Læs mere
459 kr.
510 kr. pr. kg.
Nettoindhold: 800 g
459 kr.
510 kr. pr. kg.

Fanø Laks er drevet af Henning Rasmussen, som har brugt årene på at raffinere sine metoder og perfektionere røgens kunst. Omgivelserne på Fanø, med den salte vesterhavsluft gør underværker for de ferske laksefileter, når man har helt styr på hvordan røgeprocessen skal gribes an, ned til selv den mindste detalje.

Selve processen tager tre og en halv dag, men hele hemmeligheden bag produktet er, hvor lang tid delprocesserne skal tage for, at det bliver helt rigtigt, som forbliver en hemmelighed.

De ferske laksefileter er håndflækket og håndtrimmet, og bliver som det første tørre og håndsaltet. Derefter bliver de hængt op i halsestykket i et døgns tid under køl. Derefter kommer de i de specialbyggede stenovne, der står i et seperat rødkammer med egne udviklede teknikker, selvfølgelig ved håndkraft.

Læs mere

Bedst i test - med 6 stjerner:

Politikken skriver: Skal den ultimative røgede laks på frokostbordet, er Fanø laks ikke til af komme uden om. Her går smag, tekstur og kvalitet op i en højere - og dyr - enhed. 

"Det smelter i munden og smelter stadig efter et stykke tid. Det er næsten, som om jeg får fedtlak på min læber - og det er altså bestemt ikke på en ubehagelig måde. Den er meget delikat og meget afstemt. Meget delikat struktur. Og nøj, hvor er den pæn."

Læs mere

Ingredienser:

Nordatlantisk norsk havbrugsopdrættet LAKS, salt og røg.

Latinske betegnelse: Salmo salar – Salmonidae

GMO Status: GMO FRI

Antibiotika: Antibiotika FRI

Allergener:

Fisk

Næringsindhold pr. 100g:

Energi:675kJ / 161 Kcal
Fedt:8.4 g
- heraf mættede fedtsyrer:1.6 g
Kulhydrater:0 g
- heraf sukkerarter:0 g
Protein:21.4 g
Salt:2 g
Læs mere
Om Fanø Laks

Fanø Laks er drevet af Henning Rasmussen, som har brugt årene på at raffinere sine metoder og perfektionere røgens kunst. Omgivelserne på Fanø, med den salte vesterhavsluft gør underværker for de ferske laksefileter, når man har helt styr på hvordan røgeprocessen skal gribes an, ned til selv den mindste detalje.

Selve processen tager tre og en halv dag, men hele hemmeligheden bag produktet er, hvor lang tid delprocesserne skal tage for, at det bliver helt rigtigt, som forbliver en hemmelighed.

De ferske laksefileter er håndflækket og håndtrimmet, og bliver som det første tørre og håndsaltet. Derefter bliver de hængt op i halsestykket i et døgns tid under køl. Derefter kommer de i de specialbyggede stenovne, der står i et seperat rødkammer med egne udviklede teknikker, selvfølgelig ved håndkraft.

Politikken Februar 2024

Bedst i test - med 6 stjerner:

Politikken skriver: Skal den ultimative røgede laks på frokostbordet, er Fanø laks ikke til af komme uden om. Her går smag, tekstur og kvalitet op i en højere - og dyr - enhed. 

"Det smelter i munden og smelter stadig efter et stykke tid. Det er næsten, som om jeg får fedtlak på min læber - og det er altså bestemt ikke på en ubehagelig måde. Den er meget delikat og meget afstemt. Meget delikat struktur. Og nøj, hvor er den pæn."

Produktinformationer

Ingredienser:

Nordatlantisk norsk havbrugsopdrættet LAKS, salt og røg.

Latinske betegnelse: Salmo salar – Salmonidae

GMO Status: GMO FRI

Antibiotika: Antibiotika FRI

Allergener:

Fisk

Næringsindhold pr. 100g:

Energi:675kJ / 161 Kcal
Fedt:8.4 g
- heraf mættede fedtsyrer:1.6 g
Kulhydrater:0 g
- heraf sukkerarter:0 g
Protein:21.4 g
Salt:2 g