0

Stenbiderrogn

Stenbiderrogn, Fisk
Kun
levering fredag
uge 8

Så er sæsonen for frisk stenbiderrogn i fuld gang - og landingerne er begyndt at være mere stabile på de danske fiskeauktioner. Så på trods af at mængderne stadigt er forholdsvis små - og efterspørgslen stor - har vi formået at holde prisen nede på et fornuftigt niveau.

Du kan vælge mellem at få hel urenset eller renset og letsaltet, når du modtager den - og er en skøn luksus som forret eller til dit frokostbord. Alternativt kan den købes i hel urenset form og du kan selv rense det - det er IKKE svært!

NB: Se video andetsteds på denne side. 

Prøv det med tyndtskåret ristet toast eller blinis, cremefraiche og finthakket rødløg. Voila!

Vælg mellem:

  • Stenbiderrogn, renset, ca. 300 g 
  • Stenbiderrogn urenset, 1 kg

Holdbarhed: 1-2 dage fra modtagelse

Vælg variant
Vælg
Stenbiderrogn 300 g (frisk, renset, letsaltet) Urenset stenbiderrogn ca. 1 kg

Stenbideren fanges i årets første måneder, og er let genkendelig på sin runde oppustelige krop.

På bugen sidder en sugeskive, som stenbideren bruger til at hæfte sig fast til f.eks. stengrund med.

Stenbideren er særligt rig på jod, selen og kalium, og det er en fed fisk, som er særligt rig på de sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer (omega-3).

Læs mere

Der er næsten noget magisk og fortryllende over stenbiderrogn som forårsbebuderen over dem alle. Men hvad skal man så drikke til disse herlige sprøde og let saltede lækkerier?

Læs mere
  • ...især hannen gør flittigt brug af sugekoppen? Hos stenbiderne er det nemlig far, der tager hele "barselsorloven". Når hunnen har gydet, suger hannen sig fast til en sten lige i nærheden af rognen. Her holder han vagt og jager ulke, krabber og andre trusler væk, indtil æggene er klækket.
  • ...kvabsoen gyder op til 300.000 æg med en diameter på ca. 2 mm - og det er store æg, når vi sammenligner med andre havfisk?
  • ...man beregner ca. 300 g frisk stenbiderrogn til fire personer som forret?
  • ...rognen er en udsøgt delikatesse og bruges flittigt på alle landets Michelinrestauranter som noma, Søllerød Kro og Geranium?
Læs mere

 

Læs mere
Stenbideren:

Stenbideren fanges i årets første måneder, og er let genkendelig på sin runde oppustelige krop.

På bugen sidder en sugeskive, som stenbideren bruger til at hæfte sig fast til f.eks. stengrund med.

Stenbideren er særligt rig på jod, selen og kalium, og det er en fed fisk, som er særligt rig på de sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer (omega-3).

Vin til stenbiderrogn:

Der er næsten noget magisk og fortryllende over stenbiderrogn som forårsbebuderen over dem alle. Men hvad skal man så drikke til disse herlige sprøde og let saltede lækkerier?

Vidste du at...
  • ...især hannen gør flittigt brug af sugekoppen? Hos stenbiderne er det nemlig far, der tager hele "barselsorloven". Når hunnen har gydet, suger hannen sig fast til en sten lige i nærheden af rognen. Her holder han vagt og jager ulke, krabber og andre trusler væk, indtil æggene er klækket.
  • ...kvabsoen gyder op til 300.000 æg med en diameter på ca. 2 mm - og det er store æg, når vi sammenligner med andre havfisk?
  • ...man beregner ca. 300 g frisk stenbiderrogn til fire personer som forret?
  • ...rognen er en udsøgt delikatesse og bruges flittigt på alle landets Michelinrestauranter som noma, Søllerød Kro og Geranium?
Se hvor nemt du renser stenbiderrogn her: