0

Vagtler

Vagtler, Fjerkræ
Kun
levering fredag
uge 44-50

Hele og udbenede

Flotte udbenede vagtler fra Cailles Robin i Frankrig. De udbenede vagtler fra Cailles Robin har fået et fint snit i ryggen, hvorved skroget nænsomt er blevet fjernet på rekordtid – ca. 45 sek. Det giver flotte vagtler med dobbeltbryst og lårben, der er lige til at gå til. 

Vælg mellem:

  • Udbenede vagtler med lårben, 4 stk. á 110-120 gram pr. stk.
  • Udbenede vagtler med lårben, 8 stk. á 110-120 gram pr. stk.

OBS: Denne vare har bestillingsdeadline onsdag kl. 9 i ugen før levering, pga. ordreafgivelse hos vores franske leverandør.

Vælg variant
Vælg
Vagtler, udbenet, 4 stk Vagtler, udbenet, 8 stk

Helstegte udbenede vagtler med champignon, trøffelpuré og salsicciapølse (4 pers.)

Læs mere

Vagtler omtales allerede i Det Gamle Testamente, i 4. Mosebog, hvor man kan læse at vagtler reddede Israels folk fra hungersnød.

Også i Antikken kendte man til vagtler. Grækerne serverede dem hele året, hvorimod Romerne, af en eller anden grund, havde aversion imod dem.

Vagtlen er let genkendelig. Den er lille og tæt med korte rosa ben, store sorte øjne og et kort buet næb. Dens fjerpragt er brun med hvide og sorte pletter.

Vagtler har stor modvilje mod at flyve, selv om den oprindelig er en trækfugl. Vagtler har store muskler med hvidt kød og kan flyve hurtigt, men ikke ret langt. De har ikke det blodsystem, der producerer ”brændstof” i form af ilt som produceres hurtigt og i store mængder, som det er tilfældet for de fugle der flyver godt. Grundet denne rigelige blodtilførsel har mange af vore jagtbare fugle mørkt kød. Vagtlens kød er lysere i farven og smagen er meget raffineret.

I dag opdrættes vagtler i volieres. De er utroligt produktive og lægger æg hele tiden.

Firmaet Cailles Robin ligger i den lille by Maulévrier ikke langt fra Nantes i et mildt og tempereret klima, hvor alle betingelser er til stede for at kunne garantere produkter af topkvalitet til enhver tid.

Læs mere
Opskrift: Fars skal der til!

Helstegte udbenede vagtler med champignon, trøffelpuré og salsicciapølse (4 pers.)

Om Vagtler

Vagtler omtales allerede i Det Gamle Testamente, i 4. Mosebog, hvor man kan læse at vagtler reddede Israels folk fra hungersnød.

Også i Antikken kendte man til vagtler. Grækerne serverede dem hele året, hvorimod Romerne, af en eller anden grund, havde aversion imod dem.

Vagtlen er let genkendelig. Den er lille og tæt med korte rosa ben, store sorte øjne og et kort buet næb. Dens fjerpragt er brun med hvide og sorte pletter.

Vagtler har stor modvilje mod at flyve, selv om den oprindelig er en trækfugl. Vagtler har store muskler med hvidt kød og kan flyve hurtigt, men ikke ret langt. De har ikke det blodsystem, der producerer ”brændstof” i form af ilt som produceres hurtigt og i store mængder, som det er tilfældet for de fugle der flyver godt. Grundet denne rigelige blodtilførsel har mange af vore jagtbare fugle mørkt kød. Vagtlens kød er lysere i farven og smagen er meget raffineret.

I dag opdrættes vagtler i volieres. De er utroligt produktive og lægger æg hele tiden.

Firmaet Cailles Robin ligger i den lille by Maulévrier ikke langt fra Nantes i et mildt og tempereret klima, hvor alle betingelser er til stede for at kunne garantere produkter af topkvalitet til enhver tid.