0

Dansk bison

Dansk bison, Kød
Kun
levering fredag
uge 5

- dansk bison

Dansk bisonkød fra Peberdalsgaard ved landsbyen Gyrstinge på Midtsjælland - er helt fantastisk oksekød. Bisonen ernærer sig hovedsageligt af græs og hø, hvilket er en garanti for kødets høje kvalitet. Bisonkød er mere mørt end oksekød og har en kraftigere smag. Kødet er særdeles velsmagende kan vel nærmest betegnes som en mellemting mellem kalve-og hjortekød. Det er kortfibret i strukturen, det giver en fin mørhed, som også gør, at det ikke skal steges lige så længe som almindeligt oksekød. 

Bison pakken indeholder:

  • Hakket bison kød (fedtprocent på max 8%), 3 stk. á 600
  • Roastbeef, 1 x 700 g
  • Bøffer af mørbrad, filet eller tykstegsfilet, 4 x 150 g
  • Tern til gryderetter & simremad

I alt 4,3 kg.

Når tyrekalvene er 2½ år gamle er de store nok til slagtning. De bliver skudt på marken og afblødt med det samme, det giver overhovedet intet stress hos dyrene og de andre dyr lader sig ikke påvirke af det skete. Herefter skal kalven hurtigt til slagteriet for afhudning og udtagning af indvolde. Herefter hænger dyret 2 uger, hvorefter det bliver udskåret og vakuumpakket.

Bisonkødet er fattigt på kolesterol og fedt, som gør det til noget af det sundeste kød, man kan spise. I USA bliver det endvidere anbefalet til både hjertepatienter og diabetikere. Bisonokserne lever det frie liv på de amerikanske sletter hvor de går og græsser. Det frie liv og den friske luft samt græsserne og urterne som bisonokserne finder at spise på sletterne giver et saftigt, smagsrigt, magert og mørt stykke kød med en let vildtsmag.  

Det er fuldt af proteiner og så rigt i konsistensen, at en bøf på 150 gram er mere end rigeligt til at stille selv den største kødsult.

Læs mere

Bisonoksen er det største indfødte dyr i Nordamerika. En okse kan blive mere end 2 meter høj over puklen og kan veje mere end 1 ton. Oksen er stærk og aggressiv og kan hoppe lige så godt som hjorte, udmanøvrere heste og bryde gennem hegn, der kan holde andre dyr på plads.

Læs mere

Bison har en dybere mørkerød farve før tilberedning, fordi der er en let marmorering (hvide flager af fedt inde i selve kødmusklen)

Bison siges at have en mere sødlig, men rigere smag end okse og er mere fedtfattig og har færre kalorier end okse. 100 gr. rå bison indeholder 109 kalorier og 1,8 gr. fedt. Den samme mængde rå okse indeholder 291 kalorier og 24 gr. fedt.

Læs mere

I begyndelsen af det 19. århundrede strejfede millioner af bisonflokke rundt på de vidstrakte sletter i Nordamerika.

Længe før europæerne opdagede denne verdensdel, havde indianerne allerede lært at sætte pris på bisonkødets høje kvalitet. Indianernes velstand kunne opgøres i antallet af bisonhjorde.

Desværre blev antallet af disse dyr kraftigt reduceret, da nybyggerne begyndte at drage vestpå. Fra 60 millioner i 1830, svandt antallet af bisoner ind til et par hundrede i 1870.

Takket være nogle få opdrætteres motivation og utrættelige indsats, er bestanden dog kommet pænt på fode igen. I dag er bestanden oppe på en kvart million høveder. Amerikanerne er derfor et af hovedleverandørlandene, når det kommer til at mætte den stadigt stigende efterspørgsel på bisonkød på verdensmarkedet.

Læs mere
Dansk bison fra Peberdalsgaard

Når tyrekalvene er 2½ år gamle er de store nok til slagtning. De bliver skudt på marken og afblødt med det samme, det giver overhovedet intet stress hos dyrene og de andre dyr lader sig ikke påvirke af det skete. Herefter skal kalven hurtigt til slagteriet for afhudning og udtagning af indvolde. Herefter hænger dyret 2 uger, hvorefter det bliver udskåret og vakuumpakket.

Bisonkødet er fattigt på kolesterol og fedt, som gør det til noget af det sundeste kød, man kan spise. I USA bliver det endvidere anbefalet til både hjertepatienter og diabetikere. Bisonokserne lever det frie liv på de amerikanske sletter hvor de går og græsser. Det frie liv og den friske luft samt græsserne og urterne som bisonokserne finder at spise på sletterne giver et saftigt, smagsrigt, magert og mørt stykke kød med en let vildtsmag.  

Det er fuldt af proteiner og så rigt i konsistensen, at en bøf på 150 gram er mere end rigeligt til at stille selv den største kødsult.

Bison fakta

Bisonoksen er det største indfødte dyr i Nordamerika. En okse kan blive mere end 2 meter høj over puklen og kan veje mere end 1 ton. Oksen er stærk og aggressiv og kan hoppe lige så godt som hjorte, udmanøvrere heste og bryde gennem hegn, der kan holde andre dyr på plads.

Bison vs. okse

Bison har en dybere mørkerød farve før tilberedning, fordi der er en let marmorering (hvide flager af fedt inde i selve kødmusklen)

Bison siges at have en mere sødlig, men rigere smag end okse og er mere fedtfattig og har færre kalorier end okse. 100 gr. rå bison indeholder 109 kalorier og 1,8 gr. fedt. Den samme mængde rå okse indeholder 291 kalorier og 24 gr. fedt.

Historie

I begyndelsen af det 19. århundrede strejfede millioner af bisonflokke rundt på de vidstrakte sletter i Nordamerika.

Længe før europæerne opdagede denne verdensdel, havde indianerne allerede lært at sætte pris på bisonkødets høje kvalitet. Indianernes velstand kunne opgøres i antallet af bisonhjorde.

Desværre blev antallet af disse dyr kraftigt reduceret, da nybyggerne begyndte at drage vestpå. Fra 60 millioner i 1830, svandt antallet af bisoner ind til et par hundrede i 1870.

Takket være nogle få opdrætteres motivation og utrættelige indsats, er bestanden dog kommet pænt på fode igen. I dag er bestanden oppe på en kvart million høveder. Amerikanerne er derfor et af hovedleverandørlandene, når det kommer til at mætte den stadigt stigende efterspørgsel på bisonkød på verdensmarkedet.

Relaterede produkter