0

Comté

Comté, Ost & Tapas

Fantastisk 32 måneder gammel lagret Comté

Denne ost produceres kun om sommeren i Jurabjergene i Frankrig. Ostene modnes mindst 6 måneder - og er at finde i alle franske supermarkeder, Comtè er således Frankrigs mest spiste ost.

Kvaliteten kontrolleres strengt og derfor er der kun 5% som godkendes til yderligere lagring som denne 32 måneder gamle Comté der lagres i de gamle Maginot-linjer, 5 etager under jorden, som blev brugt under 2. verdenskrig. Her er der den helt rigtige fugtighed og temperatur, som giver osten de helt perfekte modningsbetingelser.

Comté som denne der er lagret i 32 måneder er en fast ost, som smelter i munden og giver en nøddeagtig sødlig smag.

Indeholder:

  • Comté, 400 g

Kun levering om fredagen

Hver ost får en karaktér, og tildeles osten ikke mindst 15 ud af 20, får den ikke den fornemme AOP (tidligere AOC) betegnelse. Denne certificering har Comté, der kommer fra det franske område Franche-Comté.

Comté fik tildelt kvalitetsbetegnelsen AOP i 1958. Minimumslagringen er her bestemt til at være 4 måneder. Men de fleste Comtéer ligger i de kølige og mørke kældre mellem 6 og 18 måneder, og nogle endda helt op til 2 år. Denne har som sagt fået næsten 3 år! Med tiden udvikler smagen sig, og det kan man ikke fremskynde på unaturlig vis.

Læs mere
Lagring er altafgørende!

Hver ost får en karaktér, og tildeles osten ikke mindst 15 ud af 20, får den ikke den fornemme AOP (tidligere AOC) betegnelse. Denne certificering har Comté, der kommer fra det franske område Franche-Comté.

Comté fik tildelt kvalitetsbetegnelsen AOP i 1958. Minimumslagringen er her bestemt til at være 4 måneder. Men de fleste Comtéer ligger i de kølige og mørke kældre mellem 6 og 18 måneder, og nogle endda helt op til 2 år. Denne har som sagt fået næsten 3 år! Med tiden udvikler smagen sig, og det kan man ikke fremskynde på unaturlig vis.