0

Limfjordsøsters

Limfjordsøsters, Skaldyr
Kun
levering fredag
uge 23-27

Fustage med 12 stk.

Limfjordsøsters er meget kødfulde, faste i kødet og meget karakterfulde i smagen. Østers er et fedtfattigt dyr og en virkelig delikat spise med en ren smag af mineraler og "en frisk smag af vild natur".

Limfjorden har en stor vandgennemstrømning både fra vest og øst og det rette saltindhold og føde i vandet, der gør at østersen har optimale betingelser for at vokse sig store og til noget helt unikt.

Indeholder:

  • Limfjordsøsters (Ostrea edulis) str. 2, 12 stk. á ca. 100-135 g

Østers er pakket i en østersfustage med frisk tang og er levende ved modtagelse. Holdbarhed minimum 5 dage fra modtagelse.

1: Stik østerskniven ind i det lille mellemrum i den spidse ende. Hold den dybe skal nederst.

2: Vip kniven forsigtigt op og ned, til skallerne er skilt fra hinanden.
3: Frigør forsigtigt selve østersen fra skallen, uden at beskadige den. Sørg for at der ikke er nogen skalrester i forbindelse med kødet.

Se vores huskok demonstrere her: 

 

Læs mere

Læs mere

Limfjordsøsters er kendt som Whitstable Oysters I Storbritannien, mens man i Frankrig kalder dem for Belon. I Danmark kalder mange dem "de flade østers".

Limfjordsøsters er verdenskendt som en af de bedste og fineste østers i verden og eksporteres for 95% vedkommende til lande som Frankrig, Italien, Spanien & Kina. De sidste 5% sælges på landets bedste gourmetrestauranter som fx Geranium, AOC og Studio i København.

Limfjordsøsters har næsten runde østersskaller med en bladet/flaget struktur. Den ene skal er buet(dyb), den anden skal er helt flad og ligger som et låg oven på den anden. En østers har en lukkemuskel, "stolen", som er omgivet af maven og hjertet. Skallernes farve er grålig, men østers fanget på lavere vand har en grønlig farve.

Læs mere
Sådan åbner du en østers - det er slet ikke så svært:

1: Stik østerskniven ind i det lille mellemrum i den spidse ende. Hold den dybe skal nederst.

2: Vip kniven forsigtigt op og ned, til skallerne er skilt fra hinanden.
3: Frigør forsigtigt selve østersen fra skallen, uden at beskadige den. Sørg for at der ikke er nogen skalrester i forbindelse med kødet.

Se vores huskok demonstrere her: 

 

Se en video om østesfiskeri i Limfjorden her:

Om Limfjordsøsters:

Limfjordsøsters er kendt som Whitstable Oysters I Storbritannien, mens man i Frankrig kalder dem for Belon. I Danmark kalder mange dem "de flade østers".

Limfjordsøsters er verdenskendt som en af de bedste og fineste østers i verden og eksporteres for 95% vedkommende til lande som Frankrig, Italien, Spanien & Kina. De sidste 5% sælges på landets bedste gourmetrestauranter som fx Geranium, AOC og Studio i København.

Limfjordsøsters har næsten runde østersskaller med en bladet/flaget struktur. Den ene skal er buet(dyb), den anden skal er helt flad og ligger som et låg oven på den anden. En østers har en lukkemuskel, "stolen", som er omgivet af maven og hjertet. Skallernes farve er grålig, men østers fanget på lavere vand har en grønlig farve.

Relaterede produkter

Kun
levering fredag
uge 23-27

Hele kogte hummere

Vi får vores flotte friske sorte hummere fra Jegindø i Limfjorden. Det er en sand luksusspise som bare MÅ prøves.

Læs mere
Kun
levering fredag
uge 24+27

Hele kogte taskekrabber

Hele taskekrabber er en udsøgt delikatesse, som herhjemme desværre er svære at få fat i. Vi har simpelthen ikke tradition for at spise andet end de store kløer fra hankrabberne - og det er synd!

Læs mere
Kun
levering fredag
uge 23+24

Søkogte Skagen rejer

Vores lækre Søkogte Gourmet Rejer er fanget i den danske del af Nordsøen lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage.

Læs mere