Nulstil dit kodeord



×
Kun
levering fredag
uge 41

Fanges i tejner fra primo april til ultimo januar

Tejnefiskeri er meget skånsomt både overfor havmiljø og andre fisk, da der ikke er nogen bifangst. Taskekrabben (Cancer Pagurus) er, i hel tilstand, stadig lidt af en sjældenhed på de danske middagsborde, dog er hele taskekrabber ved at vinde fremgang på de bedste restauranter, specielt i forbindelse med det nye nordiske køkken. Der sidder det mest fantastiske kød inde i krabbens krop, både masser af det hvide kød, som er det man kender fra klørene, men ikke mindst det brune kød der sidder i skjoldet er utroligt lækkert. Det kræver lidt arbejde at få det ud, men det er det hele værd.

Hvorfor hele taskekrabber?

  • Fordi det er ærgerligt, at der smides så mange hele krabber ud hver eneste dag. I dag landes kun kløerne fra hankrabberne, der fanges ved bifangst i almindeligt fiskeri. Resten kasseres. Krabbeklør kender de fleste, og ved at de smager fantastisk. Men prøv også hele taskekrabber der udover masser af det kendte hvide kød også indeholder smagsintensivt brunt kød i skjoldet.
  • Der er langt bedre bestande af taskekrabber end hummer i danske farvande, og de er derfor også langt billigere end hummer.
  • Taskekrabber er en kæmpe delikatesse i landene omkring os, se bare på svenskerne og englænderne som elsker hele taskekrabber. Svenskerne holder krebsegilde - lad os holde krabbegilde.

Klik HER - og se hvordan du nemt klargør og piller en hel taskekrabbe

Hele kogte taskekrabber

×

Hele kogte taskekrabber

Hele taskekrabber er en udsøgt delikatesse, som herhjemme desværre er svære at få fat i. Vi har simpelthen ikke tradition for at spise andet end de store kløer fra hankrabberne - og det er synd!  Vi har i Danmark kun én 100% dedikeret krabbefisker tilbage, nemlig Jesper, der fisker efter taskekrabber ud fra Thorsminde. Alle hans krabber sælges til Frankrig, Italien og Spanien med undtagelse af dem Noma og et par andre gourmetrestauranter i København køber. Det vil vi gerne lave om på, og giver dig nu mulighed for at spise denne udsøgte specialitet derhjemme.

Danmarks Krabbeambassadør #1

Vi får vores krabber fra Danmarks Krabbeambassadør #1 Magrete Moore der netop har været gæst hos James Price i programmet Price inviterer på DR.

Her kan du få lidt inspiration til brug:

Indeholder:

  • 4 hele kogte taskekrabber
  • Udførlig vejledning i hvordan du piller krabberne
  • Tilberedningstips

Leveres kun fredag 

Krabberne er vakuumeret og kan fryses. Holdbarhed 2-3 dage fra modtagelse.

249,00 kr

 

Opskrifter Se alle opskrifter


Hvad med også at prøve...

Økologiske laks bliver ikke medicinsk behandlet og er ikke tilsat farvestoffer, hvilket bevirker at denne laks har en mindre rød farve end de konventionelt opdrættede. Økologiskkontrolkodenummer: DK-ØKO-100

 

pris fra
179,00 kr

Helt friske krabbekløer direkte fra auktionen i Strandby. Kødet i kløerne er hvidt, saftigt, sødligt fast og meget velsmagende. Smagen fra danske taskekrabber er uovertruffen.

Kan bestilles til levering fredag i uge 38+39.

 

pris
269,00 kr

Disse rejer er lidt dyrere end de gængse - men så fås de altså heller ikke bedre. De store håndpillede rejer er saftspændte med masser af "bid" og smager helt fantastisk.

 

pris
219,00 kr

Skønne jomfruhummere til en god middag! Jomfruhummerens kød er lækkert og har samme karakteristika som hummerkød. Perfekt som en lækker forret til en særlig god frokost.

 

pris fra
219,00 kr

Vi får vores flotte friske sorte hummere fra Jegindø i Limfjorden. Det er en sand luksusspise som bare MÅ prøves. Vejledning i at flække og klargøre hummerne (Homarus gammarus) medfølger.

Kan bestilles til levering fredag i uge 43.

 

pris fra
699,00 kr

Hele taskekrabber er en udsøgt delikatesse, som herhjemme desværre er svære at få fat i. Vi har simpelthen ikke tradition for at spise andet end de store kløer fra hankrabberne - og det er synd!

Kan bestilles til levering fredag i uge 41.

 

pris
249,00 kr