Nulstil dit kodeord×

2015 Gigondas, Cuvée Philip, Moulin De La Gardette, Frankrig

Elegant og med en læskende blødhed trods den unge alder. Dyb og intens, med tætpakket moden frugt med en lang og imponerende eftersmag. Server den ved 15 grader i store glas.

Mini Vinmenu Jul

×

Mini Vinmenu Jul

Vores egen importerede Gigondas Cuvée Philip er en stor og elegant vin, der er som skabt til kraftige retter med and, gås og vildt.

Gigondas Cuvée Philip kan kun købes hos Skagenfood og i restauranten på Ruths Hotel i Gl. Skagen.

Indeholder:

  • 2 fl. 2015 Gigondas, Cuvée Philip, Moulin De La Gardette, Frankrig
  • 1 fl. (37,5 cl.) Collector Porto, Reserva Ruby, Ramos-Pinto, Douro, Portugal

3 fl. 417 kr. / Normalpris 467 kr. / Spar 50 kr.

417,00 kr

 

Gode vine til juleaften

Her ved juletid løber mange mennesker ind i et problem: Hvilken vin skal man dog finde på at servere til julemiddagen?

De fleste har nok prøvet at sidde med en ellers glimrende vin i glasset juleaften, for kun at opleve den forsvinde ud i den gastronomiske glemsel, når den konfronteres med and/gås, flæskesteg, svesker, æbler, rødkål og brunede kartofler. Det er faktisk ikke nemt at finde passende vine, men der er dog en del gode muligheder.

Ande/gåsesteg har en kraftig smag og kræver derfor også et kraftigt modspil, og dermed en tæt vin med masser af alkohol. De syrlige æbler vil gerne have noget syre som modspil, og sveskernes sødme må også gerne modsvares i vinen. Rødkål er som regel sur-sød og stiller derfor de samme krav som svesker og æbler, mens de karamelliserede brunede kartofler, med lidt god vilje, også kan henføre til kravet om sødme.

Altså skal det være en tæt vin, med en forholdsvis høj alkoholprocent til at skære igennem alt det fede, samt lidt sødme og stadig syre nok til at kunne svare igen.

Italien har adskillige gode bud på julevin. Amarone fra Veneto er næsten selvskrevet. De tørrede druer giver vinen et sødmefuldt rosinpræg, der har det virkelig godt med sveskerne, og alkohol er der masser af. God Amarone er dog dyr, og et spændende alternativ kunne være en stor vin fra området Gigondas, hvor du får masser af power og finesse for fornuftige midler, som de 2 fremragende flasker der er i denne pakke.

Hvor det måske er de færreste, der spiser forret juleaften, er der nok ikke mange der springer ris á la manden over, og til den har vi valgt en fremragende portvin som passer fortrinligt til ris og kirsebær.