Nulstil dit kodeord



×
Msc
Kun
levering fredag
uge 50-52

Fisken

Heltling (Coregonus albula) er en lille laksefisk. Fisken bliver sjældent mere en 20 centimeter lange i Botten bugtens kolde vand.
Heltlingen lever af plankton, krebsdyr, insektlarver og mineraler der flyder ind i området fra de store floder. En hunlöja vejer omkring 20-30g og dens rognindhold er omkring 3-5 g. Størrelsen på rognen varierer under fiskeriets periode fra 0,8mm i første uge og op til 1,3mm i 5 og sidste uge af fiskeriet.

Bæredygtigt fiskeri

Fiskeriet efter heltling starter 20. september og varer 5 uger. Fiskeriforeningen i området har en selvforvaltning af fiskeressourcerne som kontrollere at fiskeriet kun foregår i visse godkendte områder af bugten og kun af fiskere som har den godkendte licens.
Den svenske fiskeri myndighed og Sveriges Landbrugsuniversitet kontrollere også løbende områderne for at sikre at fiskeriet foregår på en bæredygtig måde.

Kalix Löjrom

×

Kalix Löjrom

Kalix löjrom er en unik spise, som kun kan udvindes af fisken heltling, som fanges i Bottenviken (Botten bugten) helt oppe i den nordligste Østersø.

I den del af Botten bugten, som hedder Norrbottens skærgård, findes der et helt specielt miljø med krystal klart vand og lavt saltindhold som heltlingen behøver for at kunne forplante sig.

Området udgør verdens største brakvandsskærgård, hvor store svenske floder løber ud i havet og sørger for et meget højt indhold af mineraler i vandet.

I 2010 afsatte EU den stærkeste beskyttelse af fødevarer til Kalix löjrom. Det betyder, at produktet er fremstillet, forarbejdet og tilberedt i et bestemt geografisk område og ved hjælp af en karakteristisk metode.
Kvalitetscertifikatet sikrer, at kunderne får et produkt af højeste kvalitet, og at det er det rigtige produkt, som har gennemgået kvalitetskontrol.

Kun rogn af heltling, fanget og forarbejdet i kommunerne Haparanda, Kalix, Luleå og Piteå må kalde deres rogn for Kalix löjrom. Både råvaren og produktionen er i høj grad afhængig af områdets unikke miljø. Miljøet omfatter både naturlige faktorer og menneskelige traditioner knyttet til området.

Indhold:

  • 1 ds Kalix löjrom a 100 g

499,00 kr

 


Hvad med også at prøve...

Overdådig luksus. Caviaren der bliver brugt kommer fra den russiske stør. Den bliver opdrættet i omgivelser, der ligner dens naturlige omgivelser så meget som overhovedet muligt. Vi har fået et RIGTIG godt tilbud og kan derfor sælge 3 forskellige ægte Caviar fra denne producent til en uhørt lav pris!

Kan bestilles til levering fredag i uge 50-52.

 

pris
599,00 kr

Nu har vi igen æren af at kunne sælge friske sorte vintertrøfler fra Piemonte - også kendt som køkkenets "sorte diamant". Vælg mellem 30, 50 eller 100 gram.

Kan bestilles til levering fredag i uge 50-52.

 

pris fra
529,00 kr

VERDENS BEDSTE VANILJE - PUNKTUM! Siden 2007 er Bora-Bora blevet kåret til verdens bedste vanilje og bliver brugt af bl.a. Alain Passard, Gordon Ramsay, Guy Savoy, Alain Ducasse, Pierre Gagnaire og bliver beskrevet af Joel Robuchon som ”The best in the world, it is just superb!”. Prøv den til ris a la mande og hør englene synge!

Vælg mellem 2 eller 5 stk.

Kan bestilles til levering fredag i uge 50+51.

 

pris fra
299,00 kr

For mange er en nytårsaften uden torsk helt utænkeligt - og uanset om du ønsker hel grydeklar torsk, hel filet eller torskens Rolls Royce nemlig filet royale af torsk, så er det hos os du finder den absolut bedste kvalitet. Vi leverer lige til døren og pivfrisk på knust is.

Kan bestilles til levering i uge 49-51.

 

pris fra
239,00 kr

Friskkogte hummer (Homarus gammarus) fra Skipper Johs på Jegindø i Limfjorden til nytårsaften - så blir det ikke bedre! Vi får vores flotte friske sorte hummere fra Jegindø i Limfjorden. Det er en sand luksusspise som bare MÅ prøves. Vejledning i at flække og klargøre hummerne (Homarus gammarus) medfølger.

Kan bestilles til levering søndag i uge 52.

 

pris fra
829,00 kr

Limfjordsøsters til nytårsaften! Limfjordsøsters er meget kødfulde, faste i kødet og meget karakterfulde i smagen. Østers er et fedtfattigt dyr og en virkelig delikat spise med en ren smag af mineraler og "en frisk smag af vild natur".

Kan bestilles til levering søndag i uge 52.

 

pris
419,00 kr