0

Go Green Glutenfri Kassen

Du har valgt 2 pers. / 3 dage om ugen

Antal personer
1
2
3
4
Antal dage
3

NYHED fra uge 11! Grønne glutenfri måltider der smager. Pivfriske fisk, kød og en grøn vegetarret, dem alle lavet på glutenfri råvarer. Du følger dermed De officielle Kostråd og du øger andelen af fødevarer med lave CO2 aftryk.

2 pers. / 3 dage om ugen Rediger
Bekræft
72 kr. pr. kuvert
430 kr.
Inkl. fragt
Go Green Glutenfri Kassen, MåltidsKasser

NYHED fra uge 11! I Go Green Glutenfri Kassen får du 1 dag med de pivfriske fisk, 1 dag med kød og 1 dag med en grøn vegetarret, alle måltider laves med 100% Glutenfri råvarer. Du følger dermed De officielle Kostråd og du øger andelen af fødevarer med lave CO2 aftryk. Læs mere nedenfor. Opskrifterne er lavet af Peter Nøhr, der elsker de grønne måltider.

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt og uden gluten og som nemt og hurtigt kan tilberedes.

Go Green Glutenfri Kassen kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer.

  • 100% økologi
  • Glutenfrit
  • Én kødfri dag
  • Masser af grønt
  • Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod og bundgarn, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret samt økologisk laks
  • Øko kød fra danske dyr med lavere CO2 aftryk, dvs. mest fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød
  • Ofte fedtfattige mejeriprodukter, altid glutenfrit
  • Ofte fuldkornsprodukter, altid glutenfrit
  • Fisk: 125-150 g pr. person
  • Kød: 120-130 g pr. person

Go Green Glutenfri Kassen er perfekt til dig med Gluenintolerance eller som blot vil undgå gluten, alle måltider er nemlig helt glutenfri og det uden at gå på kompromis med smag og kvalitet.

Med Go Green Glutenfri Kassen følger du De officielle Kostråd, der bl.a. anbefaler at vi skal spise mere grønt, mere fisk og ikke spise for meget kød. 

Samtidig reducerer du klimaaftrykket ved at vælge proteinkilder med lave klimaaftryk. Således er der sjældent oksekød i Go Green Kassen. Jvf. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk kan man se at oksekød "koster" 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg. Og klimaaftrykket for grøntsager er endnu mindre.

Retterne i Go Green Kassen er nemme at gå til og kan laves på ca. 30 minutter, så du hurtigt kan servere dit grønne måltid for hele familien.

Vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores pap og papir er lavet af papir fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her.

Du sparer meget CO2 ved at gå fra okse- og lammekød til kylling, svin og ikke mindst fisk. Se bl.a. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk. Oksekød "koster" således 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg.

Landbrugsstyrelsen skriver følgende om fødevarernes klimaaftryk: "Kød og kødprodukter er de fødevarer, som giver det største klimaftryk pr. kg. fødevare efterfulgt af smør og ost. Vegetabilske fødevarer, herunder frilandsgrøntsager, mel, gryn og brød, giver det laveste klimaaftryk. Klimaaftrykket fra fisk og skaldyr viser stor variation. Hummer og fladfisk giver det største klimaaftryk, mens muslinger er de mest klimavenlige. Klimaaftrykket fra fersk fladfisk ligger på niveau med aftrykket fra kylling og svinekød, mens fersk vildtorsk ligger lidt lavere."

Det kræver 15.500 liter vand at producere 1 kilo oksekød. Og hver dansker spiser årligt i gennemsnit 90-100 kg. kød. Se artikel fra wwf her.

Til sammenligning koster gulerødder 131 liter vand. Ingen tvivl om at vi skal spise flere gulerødder!

Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret og økologisk laks. Fisk har generelt lave CO2 aftryk. Se Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk.

Øko kød fra danske dyr med lavt CO2 aftryk, dvs. fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød

Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis 100% økologisk og 100% glutenfrit.

Basisvarer:

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie. 

Peter Nøhr

Peter er kok på følgende MåltidsKasser: Go Green Kassen, VegetarKassen og PescetarKassen.

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt, der nemt og hurtigt kan tilberedes. 

Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.

Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter.

I dag er KOST i sin kerne et samarbejde mellem en kok og en madhistoriker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Udover at drive KOST har Asmus og Peter sammen skrevet madbogen KÅL. Se videoen her og lær Peter endnu bedre at kende ›

Uge 14

MSC rødspættefilet uden skind MSC-C-52054 (Pleuronectes platessa)

Salat (IT) (Kl.ll), dild (DK) (Kl.l), citron (IT) (Kl.l), skalotteløg (FR) (Kl.l), pastinakker (DK) (Kl.l), fløde og puy linser

Røget svinemørbrad

Persillerødder (NL) (Kl.l), skalotteløg (FR) (Kl.l), citron (IT) (Kl.l), salat (ES) (Kl.ll), persille (DK) (Kl.l), æg, parmesan, spaghetti og røget svinemørbrad

Stegt spidskål

Kartofler (DK) (Kl.ll), knoldselleri (DK) (Kl.ll), spidskål (ES) (Kl.ll), rødløg (EG) (Kl.l), citron (IT) (Kl.l), æble (DE) (Kl.l), persille (DK) (Kl.l) og valnøddekerner

Uge 15

MSC mørksejfilet uden skind MSC-C-52054 (Pollachius virens)

Knoldselleri (DK), hvidløg (ES), æbler (DE), rosiner, sorte bønner, græsk yoghurt og græskarkerner

Koteletter

Spidskål (ES), hokkaido græskar (NZ), hvidløg (ES), citron (IT), skalotteløg (FR), estragon (DK) og creme fraiche

Daal

Søde kartofler (ES), squash (ES), fennikel (IT), lime (PE), thai basilikum (DK), daal krydderi, hakkede tomater (dåse) og røde linser

Kassen indeholder

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt og uden gluten og som nemt og hurtigt kan tilberedes.

Go Green Glutenfri Kassen kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer.

  • 100% økologi
  • Glutenfrit
  • Én kødfri dag
  • Masser af grønt
  • Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod og bundgarn, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret samt økologisk laks
  • Øko kød fra danske dyr med lavere CO2 aftryk, dvs. mest fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød
  • Ofte fedtfattige mejeriprodukter, altid glutenfrit
  • Ofte fuldkornsprodukter, altid glutenfrit
  • Fisk: 125-150 g pr. person
  • Kød: 120-130 g pr. person

Go Green Glutenfri Kassen er perfekt til dig med Gluenintolerance eller som blot vil undgå gluten, alle måltider er nemlig helt glutenfri og det uden at gå på kompromis med smag og kvalitet.

Med Go Green Glutenfri Kassen følger du De officielle Kostråd, der bl.a. anbefaler at vi skal spise mere grønt, mere fisk og ikke spise for meget kød. 

Samtidig reducerer du klimaaftrykket ved at vælge proteinkilder med lave klimaaftryk. Således er der sjældent oksekød i Go Green Kassen. Jvf. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk kan man se at oksekød "koster" 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg. Og klimaaftrykket for grøntsager er endnu mindre.

Retterne i Go Green Kassen er nemme at gå til og kan laves på ca. 30 minutter, så du hurtigt kan servere dit grønne måltid for hele familien.

Vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores pap og papir er lavet af papir fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her.

Vidste du at…

Du sparer meget CO2 ved at gå fra okse- og lammekød til kylling, svin og ikke mindst fisk. Se bl.a. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk. Oksekød "koster" således 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg.

Landbrugsstyrelsen skriver følgende om fødevarernes klimaaftryk: "Kød og kødprodukter er de fødevarer, som giver det største klimaftryk pr. kg. fødevare efterfulgt af smør og ost. Vegetabilske fødevarer, herunder frilandsgrøntsager, mel, gryn og brød, giver det laveste klimaaftryk. Klimaaftrykket fra fisk og skaldyr viser stor variation. Hummer og fladfisk giver det største klimaaftryk, mens muslinger er de mest klimavenlige. Klimaaftrykket fra fersk fladfisk ligger på niveau med aftrykket fra kylling og svinekød, mens fersk vildtorsk ligger lidt lavere."

Det kræver 15.500 liter vand at producere 1 kilo oksekød. Og hver dansker spiser årligt i gennemsnit 90-100 kg. kød. Se artikel fra wwf her.

Til sammenligning koster gulerødder 131 liter vand. Ingen tvivl om at vi skal spise flere gulerødder!

Råvarerne

Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret og økologisk laks. Fisk har generelt lave CO2 aftryk. Se Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk.

Øko kød fra danske dyr med lavt CO2 aftryk, dvs. fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød

Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis 100% økologisk og 100% glutenfrit.

Basisvarer:

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie. 

Kokken

Peter Nøhr

Peter er kok på følgende MåltidsKasser: Go Green Kassen, VegetarKassen og PescetarKassen.

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt, der nemt og hurtigt kan tilberedes. 

Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.

Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter.

I dag er KOST i sin kerne et samarbejde mellem en kok og en madhistoriker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Udover at drive KOST har Asmus og Peter sammen skrevet madbogen KÅL. Se videoen her og lær Peter endnu bedre at kende ›

Ugens indhold