0

Go Green Kassen

Go Green Kassen
GRØNNERE & MERE BÆREDYGTIGT

I Go Green Kassen får du 1-2 dage med de pivfriske fisk, 1 dag med kød og 1 dag med en grøn vegetarret. Du følger dermed De officielle Kostråd og du øger andelen af fødevarer med lave CO2 aftryk. Læs mere nedenfor. Opskrifterne er lavet af Peter Nøhr, der elsker de grønne måltider.

Pers. Dage Tilberedningstid Pris
1 3 Ca. 20-30 min 288 kr. / 96 kr. pr. kuvert.
Bestil
2 3 Ca. 20-30 min 430 kr. / 72 kr. pr. kuvert.
Bestil
3 3 Ca. 20-30 min 504 kr. / 56 kr. pr. kuvert.
Bestil
4 3 Ca. 20-30 min 621 kr. / 52 kr. pr. kuvert.
Bestil
1 4 Ca. 20-30 min 368 kr. / 92 kr. pr. kuvert.
Bestil
2 4 Ca. 20-30 min 552 kr. / 69 kr. pr. kuvert.
Bestil
3 4 Ca. 20-30 min 616 kr. / 51 kr. pr. kuvert.
Bestil
4 4 Ca. 20-30 min 707 kr. / 44 kr. pr. kuvert.
Bestil

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt, der nemt og hurtigt kan tilberedes.

Go Green Kassen kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer.

  • 100% økologi
  • Én kødfri dag
  • Masser af grønt
  • Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod og bundgarn, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret samt økologisk laks
  • Øko kød fra danske dyr med lavere CO2 aftryk, dvs. mest fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød
  • Ofte fedtfattige mejeriprodukter
  • Ofte fuldkornsprodukter
  • Fisk: 125-150 g pr. person
  • Kød: 120-130 g pr. person

Med Go Green Kassen følger du De officielle Kostråd, der bl.a. anbefaler at vi skal spise mere grønt, mere fisk og ikke spise for meget kød. 

Samtidig reducerer du klimaaftrykket ved at vælge proteinkilder med lave klimaaftryk. Således er der sjældent oksekød i Go Green Kassen. Jvf. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk kan man se at oksekød "koster" 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg. Og klimaaftrykket for grøntsager er endnu mindre.

Retterne i Go Green Kassen er nemme at gå til og kan laves på ca. 30 minutter, så du hurtigt kan servere dit grønne måltid for hele familien.

Vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores pap og papir er lavet af papir fra FSC certificerede skove og genbrugspapir eller biologisk nedbrydeligt materiale. Læs om emballage og bæredygtighed her.

Du sparer meget CO2 ved at gå fra okse- og lammekød til kylling, svin og ikke mindst fisk. Se bl.a. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk. Oksekød "koster" således 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg.

Landbrugsstyrelsen skriver følgende om fødevarernes klimaaftryk: "Kød og kødprodukter er de fødevarer, som giver det største klimaftryk pr. kg. fødevare efterfulgt af smør og ost. Vegetabilske fødevarer, herunder frilandsgrøntsager, mel, gryn og brød, giver det laveste klimaaftryk. Klimaaftrykket fra fisk og skaldyr viser stor variation. Hummer og fladfisk giver det største klimaaftryk, mens muslinger er de mest klimavenlige. Klimaaftrykket fra fersk fladfisk ligger på niveau med aftrykket fra kylling og svinekød, mens fersk vildtorsk ligger lidt lavere."

Det kræver 15.500 liter vand at producere 1 kilo oksekød. Og hver dansker spiser årligt i gennemsnit 90-100 kg. kød. Se artikel fra wwf her.

Til sammenligning koster gulerødder 131 liter vand. Ingen tvivl om at vi skal spise flere gulerødder!

Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret og økologisk laks. Fisk har generelt lave CO2 aftryk. Se Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk.

Øko kød fra danske dyr med lavt CO2 aftryk, dvs. fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød

Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis 100% økologisk.

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie. 

Uge 29

Øko laksefilet med skind (Salmo salar - Salmonidae)

Majskolber (ES) (Kl.l), blomkål (DK) (Kl.l), koriander (DK) (Kl.l), ras el hanout og yoghurt

Frankfurter med bacon

Kartofler (DK) (Kl.l), rødløg (EG) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), mynte (DK) (Kl.l), rucola (IT) (Kl.l), feta og frankfurter med bacon fra Bodebjerg

Stegt sommerkål

Basilikum (DK) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), sommerkål (DK) (Kl.l), tahin, kikærter (dåse), kærnemælk og cashewnødder

MSC mørksejfilet uden skind MSC-C-52054 (Pollachius virens)

Rødbeder (ES) (Kl.l), salat (DK) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), persille (DK) (Kl.l), mandler og saltede kapers

Uge 30

MSC kullerfilet med skind MSC-C-52054 (Melanogrammus aeglefinus)

Gulerødder (DK), ferskner (ES), salat (DK), citron (ES), græsk yoghurt og hasselnøddekerner

Kyllingebryst uden skind

Basilikum (DK), tomater (DK), hvidløg (ES), skalotteløg (NL), parmesan og ravioli med spinat og ricotta

Blomkål/polenta

Blomkål (DK), majskolber (ES), citron (ES), portobellosvampe (NL), polentamel og pecorino

Snurrevods lyssejfilet uden skind (Pollachius pollachius )

Broccoli (DK), lime (MX), rødløg (EG), mynte (DK), thai rød karry, kokosmælk og ris

Kassen indeholder

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt, der nemt og hurtigt kan tilberedes.

Go Green Kassen kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer.

  • 100% økologi
  • Én kødfri dag
  • Masser af grønt
  • Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod og bundgarn, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret samt økologisk laks
  • Øko kød fra danske dyr med lavere CO2 aftryk, dvs. mest fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød
  • Ofte fedtfattige mejeriprodukter
  • Ofte fuldkornsprodukter
  • Fisk: 125-150 g pr. person
  • Kød: 120-130 g pr. person

Med Go Green Kassen følger du De officielle Kostråd, der bl.a. anbefaler at vi skal spise mere grønt, mere fisk og ikke spise for meget kød. 

Samtidig reducerer du klimaaftrykket ved at vælge proteinkilder med lave klimaaftryk. Således er der sjældent oksekød i Go Green Kassen. Jvf. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk kan man se at oksekød "koster" 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg. Og klimaaftrykket for grøntsager er endnu mindre.

Retterne i Go Green Kassen er nemme at gå til og kan laves på ca. 30 minutter, så du hurtigt kan servere dit grønne måltid for hele familien.

Vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores pap og papir er lavet af papir fra FSC certificerede skove og genbrugspapir eller biologisk nedbrydeligt materiale. Læs om emballage og bæredygtighed her.

Vidste du at…

Du sparer meget CO2 ved at gå fra okse- og lammekød til kylling, svin og ikke mindst fisk. Se bl.a. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk. Oksekød "koster" således 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg.

Landbrugsstyrelsen skriver følgende om fødevarernes klimaaftryk: "Kød og kødprodukter er de fødevarer, som giver det største klimaftryk pr. kg. fødevare efterfulgt af smør og ost. Vegetabilske fødevarer, herunder frilandsgrøntsager, mel, gryn og brød, giver det laveste klimaaftryk. Klimaaftrykket fra fisk og skaldyr viser stor variation. Hummer og fladfisk giver det største klimaaftryk, mens muslinger er de mest klimavenlige. Klimaaftrykket fra fersk fladfisk ligger på niveau med aftrykket fra kylling og svinekød, mens fersk vildtorsk ligger lidt lavere."

Det kræver 15.500 liter vand at producere 1 kilo oksekød. Og hver dansker spiser årligt i gennemsnit 90-100 kg. kød. Se artikel fra wwf her.

Til sammenligning koster gulerødder 131 liter vand. Ingen tvivl om at vi skal spise flere gulerødder!

Råvarerne

Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret og økologisk laks. Fisk har generelt lave CO2 aftryk. Se Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk.

Øko kød fra danske dyr med lavt CO2 aftryk, dvs. fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød

Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis 100% økologisk.

Basisvarer

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie. 

Ugens indhold

Uge 29

Øko laksefilet med skind (Salmo salar - Salmonidae)

Majskolber (ES) (Kl.l), blomkål (DK) (Kl.l), koriander (DK) (Kl.l), ras el hanout og yoghurt

Frankfurter med bacon

Kartofler (DK) (Kl.l), rødløg (EG) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), mynte (DK) (Kl.l), rucola (IT) (Kl.l), feta og frankfurter med bacon fra Bodebjerg

Stegt sommerkål

Basilikum (DK) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), sommerkål (DK) (Kl.l), tahin, kikærter (dåse), kærnemælk og cashewnødder

MSC mørksejfilet uden skind MSC-C-52054 (Pollachius virens)

Rødbeder (ES) (Kl.l), salat (DK) (Kl.l), citron (ES) (Kl.l), persille (DK) (Kl.l), mandler og saltede kapers

Uge 30

MSC kullerfilet med skind MSC-C-52054 (Melanogrammus aeglefinus)

Gulerødder (DK), ferskner (ES), salat (DK), citron (ES), græsk yoghurt og hasselnøddekerner

Kyllingebryst uden skind

Basilikum (DK), tomater (DK), hvidløg (ES), skalotteløg (NL), parmesan og ravioli med spinat og ricotta

Blomkål/polenta

Blomkål (DK), majskolber (ES), citron (ES), portobellosvampe (NL), polentamel og pecorino

Snurrevods lyssejfilet uden skind (Pollachius pollachius )

Broccoli (DK), lime (MX), rødløg (EG), mynte (DK), thai rød karry, kokosmælk og ris