0

Go Green Måltidskassen

Go Green Måltidskassen, MåltidsKasser
GRØNNERE & MERE BÆREDYGTIGT

I Go Green Kassen får du 1-2 dage med de pivfriske fisk, 1 dag med kød og 1 dag med en grøn vegetarret. Du følger dermed De officielle Kostråd og du øger andelen af fødevarer med lave CO2 aftryk. Læs mere nedenfor. Opskrifterne er lavet af Peter Nøhr, der elsker de grønne måltider.

Pers. Dage Tilberedningstid Pris
1 3 Ca. 20-30 min 288 kr. / 96 kr. pr. kuvert
Bestil
2 3 Ca. 20-30 min 430 kr. / 72 kr. pr. kuvert
Bestil
3 3 Ca. 20-30 min 504 kr. / 56 kr. pr. kuvert
Bestil
4 3 Ca. 20-30 min 621 kr. / 52 kr. pr. kuvert
Bestil
1 4 Ca. 20-30 min 368 kr. / 92 kr. pr. kuvert
Bestil
2 4 Ca. 20-30 min 552 kr. / 69 kr. pr. kuvert
Bestil
3 4 Ca. 20-30 min 616 kr. / 51 kr. pr. kuvert
Bestil
4 4 Ca. 20-30 min 707 kr. / 44 kr. pr. kuvert
Bestil

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt, der nemt og hurtigt kan tilberedes.

Go Green Kassen kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer.

  • 100% økologi
  • Én kødfri dag
  • Masser af grønt
  • Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod og bundgarn, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret samt økologisk laks
  • Øko kød fra danske dyr med lavere CO2 aftryk, dvs. mest fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød
  • Ofte fedtfattige mejeriprodukter
  • Ofte fuldkornsprodukter
  • Fisk: 125-150 g pr. person
  • Kød: 120-130 g pr. person

Med Go Green Kassen følger du De officielle Kostråd, der bl.a. anbefaler at vi skal spise mere grønt, mere fisk og ikke spise for meget kød. 

Samtidig reducerer du klimaaftrykket ved at vælge proteinkilder med lave klimaaftryk. Således er der sjældent oksekød i Go Green Kassen. Jvf. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk kan man se at oksekød "koster" 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg. Og klimaaftrykket for grøntsager er endnu mindre.

Retterne i Go Green Kassen er nemme at gå til og kan laves på ca. 30 minutter, så du hurtigt kan servere dit grønne måltid for hele familien.

Vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores pap og papir er lavet af papir fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her.

Du sparer meget CO2 ved at gå fra okse- og lammekød til kylling, svin og ikke mindst fisk. Se bl.a. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk. Oksekød "koster" således 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg.

Landbrugsstyrelsen skriver følgende om fødevarernes klimaaftryk: "Kød og kødprodukter er de fødevarer, som giver det største klimaftryk pr. kg. fødevare efterfulgt af smør og ost. Vegetabilske fødevarer, herunder frilandsgrøntsager, mel, gryn og brød, giver det laveste klimaaftryk. Klimaaftrykket fra fisk og skaldyr viser stor variation. Hummer og fladfisk giver det største klimaaftryk, mens muslinger er de mest klimavenlige. Klimaaftrykket fra fersk fladfisk ligger på niveau med aftrykket fra kylling og svinekød, mens fersk vildtorsk ligger lidt lavere."

Det kræver 15.500 liter vand at producere 1 kilo oksekød. Og hver dansker spiser årligt i gennemsnit 90-100 kg. kød. Se artikel fra wwf her.

Til sammenligning koster gulerødder 131 liter vand. Ingen tvivl om at vi skal spise flere gulerødder!

Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret og økologisk laks. Fisk har generelt lave CO2 aftryk. Se Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk.

Øko kød fra danske dyr med lavt CO2 aftryk, dvs. fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød

Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis 100% økologisk.

Basisvarer:

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie. 

Peter Nøhr

Peter er kok på følgende MåltidsKasser: Go Green Kassen, VegetarKassen og PescetarKassen.

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt, der nemt og hurtigt kan tilberedes. 

Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.

Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter.

I dag er KOST i sin kerne et samarbejde mellem en kok og en madhistoriker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Udover at drive KOST har Asmus og Peter sammen skrevet madbogen KÅL. Se videoen her og lær Peter endnu bedre at kende ›

Uge 46

MSC rødspættefilet uden skind MSC-C-52054 (Pleuronectes platessa)

Spidskål (DK) (Kl.l), rødløg (DK) (Kl.l), citron (IT) (Kl.ll), mynte (MA) (Kl.l), ras el hanout, hakkede tomater (dåse) og sorghum

Sous vide svinenakke

Kartofler (DK) (Kl.l), fennikel (IT) (Kl.l), æbler (DE) (Kl.l), persille (MA) (Kl.l), Middelhavs krydderi, græsk yoghurt og sous vide svinenakke

Tikka Curry

Champignoner (NL) (Kl.l), broccoli (IT) (Kl.l), koriander (MA) (Kl.l), tikka masala curry paste, kikærter (dåse), kokosmælk, æg og ris

MSC kulmulefilet uden skind MSC-C-52054 (Merluccius merluccius)

Broccoli (IT) (Kl.l), agurk (ES) (Kl.l), hvidløg (ES) (Kl.ll), fishsauce, sesamfrø, nudler og tangsalat med sesam

Uge 47

MSC mørksejfilet uden skind MSC-C-52054 8Pollachius virens)

Jordskokker (DK), gulerødder (DK), citron (IT), persille (DK), ristet sesamolie, harissa og kikærter (dåse)

Kyllingebryst uden skind

Blomkål (NL/IT), gulerødder (DK), lime (MX), dild (MA), ras el hanout og cashewnødder

Gratineret rigatoni

Aubergine (ES), løg (DK), squash (ES), røget paprika, rasp, mozzarella, hakkede tomater (dåse) og rigatoni

Garnfanget lysejfilet med skind (Pollachius pollachius )

Broccoli (ES/NL), kartofler (DK), skalotteløg (NL), estragon (MA), ærter (frost) og creme fraiche

Kassen indeholder

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt, der nemt og hurtigt kan tilberedes.

Go Green Kassen kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer.

  • 100% økologi
  • Én kødfri dag
  • Masser af grønt
  • Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod og bundgarn, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret samt økologisk laks
  • Øko kød fra danske dyr med lavere CO2 aftryk, dvs. mest fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød
  • Ofte fedtfattige mejeriprodukter
  • Ofte fuldkornsprodukter
  • Fisk: 125-150 g pr. person
  • Kød: 120-130 g pr. person

Med Go Green Kassen følger du De officielle Kostråd, der bl.a. anbefaler at vi skal spise mere grønt, mere fisk og ikke spise for meget kød. 

Samtidig reducerer du klimaaftrykket ved at vælge proteinkilder med lave klimaaftryk. Således er der sjældent oksekød i Go Green Kassen. Jvf. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk kan man se at oksekød "koster" 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg. Og klimaaftrykket for grøntsager er endnu mindre.

Retterne i Go Green Kassen er nemme at gå til og kan laves på ca. 30 minutter, så du hurtigt kan servere dit grønne måltid for hele familien.

Vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores pap og papir er lavet af papir fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her.

Vidste du at…

Du sparer meget CO2 ved at gå fra okse- og lammekød til kylling, svin og ikke mindst fisk. Se bl.a. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk. Oksekød "koster" således 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg.

Landbrugsstyrelsen skriver følgende om fødevarernes klimaaftryk: "Kød og kødprodukter er de fødevarer, som giver det største klimaftryk pr. kg. fødevare efterfulgt af smør og ost. Vegetabilske fødevarer, herunder frilandsgrøntsager, mel, gryn og brød, giver det laveste klimaaftryk. Klimaaftrykket fra fisk og skaldyr viser stor variation. Hummer og fladfisk giver det største klimaaftryk, mens muslinger er de mest klimavenlige. Klimaaftrykket fra fersk fladfisk ligger på niveau med aftrykket fra kylling og svinekød, mens fersk vildtorsk ligger lidt lavere."

Det kræver 15.500 liter vand at producere 1 kilo oksekød. Og hver dansker spiser årligt i gennemsnit 90-100 kg. kød. Se artikel fra wwf her.

Til sammenligning koster gulerødder 131 liter vand. Ingen tvivl om at vi skal spise flere gulerødder!

Råvarerne

Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret og økologisk laks. Fisk har generelt lave CO2 aftryk. Se Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk.

Øko kød fra danske dyr med lavt CO2 aftryk, dvs. fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød

Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis 100% økologisk.

Basisvarer:

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie. 

Kokken

Peter Nøhr

Peter er kok på følgende MåltidsKasser: Go Green Kassen, VegetarKassen og PescetarKassen.

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt, der nemt og hurtigt kan tilberedes. 

Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.

Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter.

I dag er KOST i sin kerne et samarbejde mellem en kok og en madhistoriker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Udover at drive KOST har Asmus og Peter sammen skrevet madbogen KÅL. Se videoen her og lær Peter endnu bedre at kende ›

Ugens indhold