0

Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen

Du har valgt Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen

Antal personer
1
2
3
4
Antal dage
3
Grøn glutenfri hverdag, 3 d/2 p. Rediger
Bekræft
74 kr. pr. kuvert
447 kr.
Inkl. fragt
Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen, MåltidsKasser

I Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen får du 1 dag med de pivfriske fisk, 1 dag med kød og 1 dag med en grøn vegetarret, alle måltider laves med smagfulde råvarer som er naturligt fri for gluten.

OBS: Er du alvorligt allergisk overfor gluten og lider du af cøliaki/glutenintolerence, skal du være opmærksom på at enkelte af de anvendte kolonialvarer, som er naturligt fri for gluten kan indeholde spor af gluten i f.m. pakning af varerne. 
Hvis du er multiallergiker, skal du være opmærksom på, at nogle produkter kan indeholde over 20 mg/kg. Iflg. Fødevarestyrelsen må glutenfrie produkter indeholde op til 20 mg/kg.

Fødevarestyrelsen: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Hvad-skal-jeg-vaere-opmaerksom-paa-ved-markedsfoering-af-glutenfri-produkter.aspx

Med Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen, følger du De officielle Kostråd og du øger andelen af fødevarer med lave CO2 aftryk. Opskrifterne er lavet af Peter Nøhr, der elsker de grønne måltider.

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt og uden gluten og som nemt og hurtigt kan tilberedes.

Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer.

  • 100% økologi
  • Glutenvenligt
  • Én kødfri dag
  • Masser af grønt
  • Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod og bundgarn, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC certificeret samt økologisk laks
  • Øko kød fra danske dyr med lavere CO2 aftryk, dvs. mest fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød
  • Ofte fedtfattige mejeriprodukter, altid glutenvenligt
  • Ofte fuldkornsprodukter, altid glutenvenligt
  • Fisk: 125-150 g pr. person
  • Kød: 120-130 g pr. person

Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen er perfekt til dig som vil undgå gluten, alle måltider er nemlig glutenvenlige og det uden at gå på kompromis med smag og kvalitet.

Alle råvarer er økologiske og glutenvenlige eller naturligt fri for gluten.

Er du alvorligt allergisk overfor gluten og lider du af cøliaki/glutenintolerence skal du være opmærksom på at enkelte af de anvendte kolonialvarer som er naturligt fri for gluten kan indeholde spor af gluten. Eventuelle spor af gluten stammer fra pakning af varen, derfor anbefaler vi, at du altid tjekker varedeklarationen på alle poser med kolonialvarer (linser, ris etc.)

Hvis du er multiallergiker, skal du være opmærksom på, at nogle produkter kan indeholde op til 20 ppm/1.000.000. Iflg. Fødevarestyrelsen må glutenfrie produkter indeholde op til 20 ppm/1.000.000.

Fødevarestyrelsen: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Hvad-skal-jeg-vaere-opmaerksom-paa-ved-markedsfoering-af-glutenfri-produkter.aspx

 

Med Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen, følger du De officielle Kostråd, der bl.a. anbefaler at vi skal spise mere grønt, mere fisk og ikke spise for meget kød. 

Samtidig reducerer du klimaaftrykket ved at vælge proteinkilder med lave klimaaftryk. Således er der sjældent oksekød i Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen. Jvf. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk kan man se at oksekød "koster" 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg. Og klimaaftrykket for grøntsager er endnu mindre.

Retterne i Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen er nemme at gå til og kan laves på ca. 30 minutter, så du hurtigt kan servere dit grønne måltid for hele familien.

Vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materiale fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her.

Du sparer meget CO2 ved at gå fra okse- og lammekød til kylling, svin og ikke mindst fisk. Se bl.a. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk. Oksekød "koster" således 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg.

Landbrugsstyrelsen skriver følgende om fødevarernes klimaaftryk: "Kød og kødprodukter er de fødevarer, som giver det største klimaftryk pr. kg. fødevare efterfulgt af smør og ost. Vegetabilske fødevarer, herunder frilandsgrøntsager, mel, gryn og brød, giver det laveste klimaaftryk. Klimaaftrykket fra fisk og skaldyr viser stor variation. Hummer og fladfisk giver det største klimaaftryk, mens muslinger er de mest klimavenlige. Klimaaftrykket fra fersk fladfisk ligger på niveau med aftrykket fra kylling og svinekød, mens fersk vildtorsk ligger lidt lavere."

Det kræver 15.500 liter vand at producere 1 kilo oksekød. Og hver dansker spiser årligt i gennemsnit 90-100 kg. kød. Se artikel fra wwf her.

Til sammenligning koster gulerødder 131 liter vand. Ingen tvivl om at vi skal spise flere gulerødder!

Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret og økologisk laks. Fisk har generelt lave CO2 aftryk. Se Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk.

Øko kød fra danske dyr med lavt CO2 aftryk, dvs. fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød

Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis 100% økologisk og naturligt fri for gluten.

Basisvarer:

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie. 

Peter Nøhr

Peter er kok på følgende MåltidsKasser: Hurtig grøn hverdag Kassen, VegetarKassen og PescetarKassen.

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt, der nemt og hurtigt kan tilberedes. 

Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.

Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter.

I dag er KOST i sin kerne et samarbejde mellem en kok og en madhistoriker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Udover at drive KOST har Asmus og Peter sammen skrevet madbogen KÅL. Se videoen her og lær Peter endnu bedre at kende ›

Uge 39

MSC mørksejfilet uden skind (Pollachius virens)

Bladselleri (DK), æbler (DK), løvstikke (ES), græsk linsesuppe krydderi, hakkede tomater (dåse), fløde og pasta penne (glutenfri)

Næringsinfo

Sous vide okse

Squash (NL), tomater (DK), hvidløg (ES), herbes de Provence, dijon sennep, creme fraiche, ris og sous vide oksekød

Næringsinfo

Bagte rodfrugter

Persillerødder (DK), gulerødder (DK), blommer (IT), endive (NL), citron (IT), chipotle, hasselnøddekerner og ricotta

Næringsinfo
Kassen indeholder

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt og uden gluten og som nemt og hurtigt kan tilberedes.

Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen kan bestilles til 1, 2, 3 og 4 personer.

  • 100% økologi
  • Glutenvenligt
  • Én kødfri dag
  • Masser af grønt
  • Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod og bundgarn, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC certificeret samt økologisk laks
  • Øko kød fra danske dyr med lavere CO2 aftryk, dvs. mest fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød
  • Ofte fedtfattige mejeriprodukter, altid glutenvenligt
  • Ofte fuldkornsprodukter, altid glutenvenligt
  • Fisk: 125-150 g pr. person
  • Kød: 120-130 g pr. person

Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen er perfekt til dig som vil undgå gluten, alle måltider er nemlig glutenvenlige og det uden at gå på kompromis med smag og kvalitet.

Alle råvarer er økologiske og glutenvenlige eller naturligt fri for gluten.

Er du alvorligt allergisk overfor gluten og lider du af cøliaki/glutenintolerence skal du være opmærksom på at enkelte af de anvendte kolonialvarer som er naturligt fri for gluten kan indeholde spor af gluten. Eventuelle spor af gluten stammer fra pakning af varen, derfor anbefaler vi, at du altid tjekker varedeklarationen på alle poser med kolonialvarer (linser, ris etc.)

Hvis du er multiallergiker, skal du være opmærksom på, at nogle produkter kan indeholde op til 20 ppm/1.000.000. Iflg. Fødevarestyrelsen må glutenfrie produkter indeholde op til 20 ppm/1.000.000.

Fødevarestyrelsen: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Hvad-skal-jeg-vaere-opmaerksom-paa-ved-markedsfoering-af-glutenfri-produkter.aspx

 

Med Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen, følger du De officielle Kostråd, der bl.a. anbefaler at vi skal spise mere grønt, mere fisk og ikke spise for meget kød. 

Samtidig reducerer du klimaaftrykket ved at vælge proteinkilder med lave klimaaftryk. Således er der sjældent oksekød i Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen. Jvf. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk kan man se at oksekød "koster" 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg. Og klimaaftrykket for grøntsager er endnu mindre.

Retterne i Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen er nemme at gå til og kan laves på ca. 30 minutter, så du hurtigt kan servere dit grønne måltid for hele familien.

Vi tilbyder returtagning af flamingokassen med kølevarer. Vores papkasser er lavet af materiale fra FSC certificerede skove og genbrugspapir. Læs om emballage og bæredygtighed her.

Vidste du at…

Du sparer meget CO2 ved at gå fra okse- og lammekød til kylling, svin og ikke mindst fisk. Se bl.a. Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk. Oksekød "koster" således 13,9 kg. CO2 pr. kg. Mens filet af torsk til sammenligning "koster" 2,8 kg. CO2 pr. kg.

Landbrugsstyrelsen skriver følgende om fødevarernes klimaaftryk: "Kød og kødprodukter er de fødevarer, som giver det største klimaftryk pr. kg. fødevare efterfulgt af smør og ost. Vegetabilske fødevarer, herunder frilandsgrøntsager, mel, gryn og brød, giver det laveste klimaaftryk. Klimaaftrykket fra fisk og skaldyr viser stor variation. Hummer og fladfisk giver det største klimaaftryk, mens muslinger er de mest klimavenlige. Klimaaftrykket fra fersk fladfisk ligger på niveau med aftrykket fra kylling og svinekød, mens fersk vildtorsk ligger lidt lavere."

Det kræver 15.500 liter vand at producere 1 kilo oksekød. Og hver dansker spiser årligt i gennemsnit 90-100 kg. kød. Se artikel fra wwf her.

Til sammenligning koster gulerødder 131 liter vand. Ingen tvivl om at vi skal spise flere gulerødder!

Råvarerne

Fisk fra skånsomt fiskeri fra danske farvande, såsom snurrevod, der skåner havbund og fiskebestande, samt fisk der er MSC og ASC certificeret og økologisk laks. Fisk har generelt lave CO2 aftryk. Se Landbrugsstyrelsens opgørelse over fødevarernes klimaaftryk.

Øko kød fra danske dyr med lavt CO2 aftryk, dvs. fjerkræ og gris og kun sjældent oksekød

Mejeri- og kolonialprodukter og alt frugt & grønt er naturligvis 100% økologisk og naturligt fri for gluten.

Basisvarer:

Det eneste du selv skal have i køkkenet er basisvarer som salt, peber, sukker, mel, æg (til panering) og olie. 

Kokken

Peter Nøhr

Peter er kok på følgende MåltidsKasser: Hurtig grøn hverdag Kassen, VegetarKassen og PescetarKassen.

Opskrifterne er udviklet af Peter Nøhr, der elsker at skabe appetitvækkende måltider, med masser af grønt, der nemt og hurtigt kan tilberedes. 

Peter er født mellem fjord og hav i Nordjylland. Han fik i tidernes morgen kærligheden til grøntsager vakt hos grøntsagskongen Erwin Lauterbach. Efterfølgende har han arbejdet som souschef og køkkenchef på henholdsvis Svinkløv Badehotel, Erwin Lauterbachs hedengangne Restaurant Saison i Hellerup og på Melsted Badehotel på Bornholm.

Peter grundlagde KOST i 2013. Oprindeligt en butik på Vesterbro i København sat i verden for at lave måltidsløsninger baseret på Peters grøntsagsorienterede opskrifter og landets bedste råvarer fra en stribe økologiske og biodynamiske producenter.

I dag er KOST i sin kerne et samarbejde mellem en kok og en madhistoriker. Historikeren hedder Asmus Gamdrup Jensen. Udover at drive KOST har Asmus og Peter sammen skrevet madbogen KÅL. Se videoen her og lær Peter endnu bedre at kende ›

Ugens indhold

Uge 39

MSC mørksejfilet uden skind (Pollachius virens)

Bladselleri (DK), æbler (DK), løvstikke (ES), græsk linsesuppe krydderi, hakkede tomater (dåse), fløde og pasta penne (glutenfri)

Næringsinfo

Sous vide okse

Squash (NL), tomater (DK), hvidløg (ES), herbes de Provence, dijon sennep, creme fraiche, ris og sous vide oksekød

Næringsinfo

Bagte rodfrugter

Persillerødder (DK), gulerødder (DK), blommer (IT), endive (NL), citron (IT), chipotle, hasselnøddekerner og ricotta

Næringsinfo