0

Bagt rødfisk med hvidløgs/persilletopping og lun grøn bønnesalat med grov kapers/valnøddevinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Start med at sikre dig at alle skæl er fjernet fra fileterne. De kan skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Kom smør, presset hvidløg og Worcestershiresauce i en kasserolle og smelt det sammen i 2 min. Pluk og hak imens ½ bundt persille fint. Tag kasserollen af varmen, lad det hvile i 5 min. og rør derefter persille, rasp, parmesanost, salt og peber i. Læg fileterne i et lille ovnfast fad med skindsiden nedad og dryp 2 spsk. citronsaft over. Fordel toppingen oven på og sæt fadet i en 225 grader varm ovn i 10-15 min. (afhængig af tykkelse) til fisken er mør og toppingen flot gylden.

Salat: Rist valnødderne i den 225 grader varme ovn i 3-4 min. - de skal kun lige være let gyldne! Lad dem køle af i 5 min. og hak dem groft. Hak ½ bundt plukket persille og skalotteløget helt fint. Pisk ¾ dl olie sammen med saften af den resterende citron, sukker, et nip salt og peber. Vend valnødder, kapers, persille og løg i og smag til. Nip bønnerne og damp dem møre med sprødt bid i lidt letsaltet vand (min. 5-7 min.). Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre og anret dem på et fladt fad. Fordel vinaigretten i et bælte henover og server straks.

Giv flødekartofler, en sprød grøn salat og groft mørkt brød som tilbehør.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?