0
Cremet persillesuppe med bagt skærising/rødspætte & olivenbrød med rosmarin

Cremet persillesuppe med bagt skærising/rødspætte & olivenbrød med rosmarin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Skærising, Fløde, Selleri, Sulfitter, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bredbladet persillemelede kartoflerskalotteløghvidløg
1 min.
Suppe del 1:

Pluk persillen, del den i blade og stilke, og hak stilkene fint. Skræl kartoflerne, og pil løgene og 2/3 af hvidløgene. Skær det hele i grove tern. Smelt 15 g smør pr. person, du laver mad til, i en tykbundet gryde. Sauter løg, hvidløg, kartofler og persillestilke, uden at de tager farve. Tilsæt 1/2 dl hvidvin eller æble juice, hvis du har det, og lad det koge ind et par minutter, til alkoholen er fordampet, eller juicen er kogt ind til det halve. Kom nu yderligere 3 dl vand på pr. person, og tilsæt gerne lidt urte- eller hønse bouillon, hvis du har. Ellers er vand også ok! Læg låg på, og lad retten simre, til kartoflerne er møre. Hak imens persillebladene groft. Kom halvdelen af den hakkede persille i gryden, og lad den koge med i 1 min. Tag gryden af varmen, og lad den hvile med låg på, til fisken og brødet er færdigt.

rosmarinpizzadej - på surdejolivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Olivenbrød med rosmarin:

OBS: Tag gerne pizzadejen ud af køleskabet en 1/2 time før brug.

Varm ovnen op til 225 grader. Skyl rosmarinen grundigt, og pil bladene fra stilken.

Læg dejen i et ildfast fad eller på en bageplade dækket med bagepapir. Hæld 2-3 spsk. god olivenolie henover, og pres det fladt ud til ca 1 cm tykkelse. Lav 8-10 fordybninger i hvert stykke af dejen med fingrene, og pres rosmarin, oliven og lidt god salt ned i dejen. Bag brødet i 15-20 min., indtil det har fået en gylden overflade og lyder hult, når der bankes på det. Tag brødet ud af fadet, og lad det afkøle lidt, gerne på en rist.

skærisingfilet uden skindsmørhvidvin
20 min.
Fisk:

Dup fileterne tørre, og rul dem til paupietter (ruller), eller fold dem så de er lige tykke ved at bukke den tynde ende ind under den tykke. Kom fileterne i et passende smurt ildfast fad, og krydr dem let med salt. Kom en god klump smør ovenpå hvert fiskestykke. Dæk fisken med et stykke pergament/bagepapir, og dæk nu hele herligheden med tætsluttende låg eller stanniol. Bages i en 200 grader forvarmet ovn i 15-18 min.

Fif: hvis du alligevel har gang i en flaske hvidvin til suppen, kan du med fordel komme en generøs sjat ved fisken! :-) 

fløde 38% (piskefløde)hvidløgbredbladet persille
40 min.
Suppe del 2:

Sigt væden og fedtstoffet fra den bagte fisk, og kom væden over i suppen. Tilsæt fløden, og varm suppen op til kogepunktet. Hæld suppen i en høj blender sammen med det sidste persille. Blend den til en helt glat purésuppe sammen med den sidste rest rå hvidløg og en lille klump koldt smør. Smag evt. til med lidt citronsaft, salt og peber, og varm nænsomt suppen igennem lige inden servering. Suppen må ikke koge.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?