0
Gnocchi med bønner, hasselnødder, salvie og parmesan

Gnocchi med bønner, hasselnødder, salvie og parmesan

Alexandra Bækgaard
Opskriften er udviklet af:
Grøn Hverdag by Alexandra Bækgaard
Hovedingrediens:
Grøntsager
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

First thing's first!

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem

Fremgangsmåde

 

Bønner

  • Pil og snit hvidløg i tynde skiver
  • Varm en smule olivenolie i en dyb pande og steg hvidløg og salvie ganske let
  • Tilsæt drænede bønner (gem lagen fra bønnerne til senere), salt og masser af peber og steg i et par minutter
  • Tilsæt fløde og bønnefond og kog godt sammen til konsistensen er cremet og halvtyk -  ca. 5 minutter

Gnocchi

  • Steg gnocchi på en varm pande i lidt olie til de tager en smule farve, ca. 4-5 minutter. Giv lidt salt og peber.
  • Vend sammen med de cremede bønner. Hvis konsistensen virker for tyk kan du give en sjat vand og røre rundt.

Smør

  • Brun smørret i en gryde

Anretning

  • Server i en stor skål og drys rucola, hasselnødder, brunet smør og parmesan over - og slut af med en lille skvæt olivenolie. 
Anretning

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.