0

Gratineret mørksej med porrer i stærk karry/kokossauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk, ris og sauce/grønt leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.

Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Hæld saucen med grøntsager over fisken.

Kom fisk og ris i ovnen, husk at tage låget af. Ovnen skal stå på 200 grader og det skal have ca. 20 minutter. Efter 10 minutter røres rundt i risene.

Tjek at alt er gennem varmet, før du fordeler på tallerknerne og serverer.

Velbekomme!

Ingredienser til 2 pers./4 pers.:

Fisk: Mørksejfilet, salt og peber.

Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g.

Ris: Ris, vand og salt.

Nettovægt: ca. 425g/ ca. 850 g.

Grønt/sauce: Kokoscreme, peberfrugt rød, rødløg, hvidløg, porre, karry, salt og peber.

Nettovægt: ca. 350 g / ca. 700 g.

Allergener: Mørksejfilet.

• Levering 26. juli - bedst før 28. juli

• Levering 27. juli - bedst før 29. juli

• Levering 28. juli - bedst før 30. juli

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.

Fisk

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 339 kJ / 81

Fedt 0,3 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 0,0 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,0 g

Protein 19,3 g

Salt 0,1 g

Ris

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 505 kJ / 121 kcal

Fedt 0,4 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 26,1 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,3 g

Protein 2,6 g

Salt 0,65 g

Sauce/grønt

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 359 kJ / 86 kcal

Fedt 5,6 g

heraf mættede fedtsyrer 4,6 g

Kulhydrat 5,8 g

heraf sukkerarter 3,0 g

Kostfibre 1,9 g

Protein 1,4 g

Salt 0,59 g

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?