0
HEAT: Thai Red curry med ris og sur/sød agurkesalat

HEAT: Thai Red curry med ris og sur/sød agurkesalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Thai red curry: Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800 W, eller i en gryde til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i ca. 25-35 min.

Ris: Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Sur/sød agurkesalat: Skær agurken i 2 mm tynde skiver - gerne på et mandolinjern, hvis du har sådan et. Drys lidt salt over agurkeskiverne, og vend dem rundt. Lad agurkeskiverne salte i en sigte i 5 minutter, mens du laver løg og dressing. Pil og skær rødløget i så tynde skiver som du kan, brug det samme mandolinjern. Vend de tynde skiver løg i en skål sammen med citronsaft. Efter 2 minutter drysser du med lidt sukker og vender de drænede, saltede agurker deri. Drys med chiliflager efter smag.

Anretning: Som vist på billedet. Pynt evt. med lidt plukket basilikum eller lignende, og drys evt. mere chili over retten, hvis du kan lide det ekstra hot.

Indhold fra Halkær:

Ingredienser: Oksekød*, kokosmælk*, rød peber*, skalotteløg*, fiskesauce*, tomatpuré*, hvidløg*, palmesukker*, red curry pasta*, limesaft*, salt, raspolie* (*=økologisk)

 

Produceret af: Halkær Ådal, Løgstør eller Emilievejens -slagterforretning, Frederikshavn.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
760 kjl/182 kcal
Fedt:
12 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,8 g
Kulhydrat:
6,4 g
heraf sukkerarter:
4 g
Kostfibre:
1 g
Protein:
11 g
Salt:
1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?