0
Kaptajn Kullers fiskelasagne med æg, spinat & bagte tomater

Kaptajn Kullers fiskelasagne med æg, spinat & bagte tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durummel, Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Du skal have:

50 g rasp

4 æg

Smør

2 spsk. olivenolie

2 spsk. balsamico

½ tsk. sukker

Salt og peber

Husk at læse hele opskriften igennem og find alle de ting frem du skal bruge, FØR du går i gang med at lave maden.

SÅDAN GØR DU

FISKELASAGNE:

Æg:

1. Kom æggene i en lille gryde og dæk dem halvt med vand, læg låg på gryden og kog dem i 8 minutter, og køl dem af under koldt vand.

2. Pil æggene og del hvert æg i 8 stykker.

Spinat:

1. Læg spinaten i en stor skål, dæk spinaten med koldt vand og rør rundt i den. Lad den stå i 2 minutter og hæld vandet fra. Hæld koldt vand i skålen igen, rør rundt i den og lad den stå i 2 minutter. Hæld vandet fra og slyng spinaten helt tør i en salatslynge eller læg spinaten på køkken-rulle og tør den.

2. Smelt 25 g smør i en gryde, læg spinaten i og krydr med lidt salt og peber. Rør rundt i spinaten til den er faldet sammen. Tag gryden fra varmen og hæld spinaten i en sigte.

Fisk:

1. Skyl fisken og tør den med køkkenrulle. Skær fisken ud i stykker på ca. 3 x 3 cm og krydr med lidt salt og peber.

Sådan laves lasagnen:

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Smør et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) med lidt smør.

3. Læg et lag lasagneplader i fadet, lad dem overlappe hinanden lidt - så de dækker helt.

4. Fordel halvdelen af fisken på lasagnepladerne.

5. Fordel halvdelen af den dampede spinat oven på fisken.

6. Fordel halvdelen af de kogte æg oven på spinaten.

7. Hæld mornaysauce i fadet - brug ca. 1/3.

8. Læg endnu et lag lasagneplader i fadet.

9. Fordel resten af fisken og de sidste æg på pladerne.

10. Fordel resten af den dampede spinat oven på.

11. Hæld mornaysauce i fadet - brug ca. 1/3

12. Læg det sidste lag lasagneplader i fadet.

13. Hæld den sidste mornaysauce på lasagnepladerne. Fordel den ud med bagsiden af en ske. Den skal dække lasagnepladerne.

14. Drys med lidt rasp og fordel et par smørklatter oven på.

15. Sæt fadet i ovnen og bag lasagnen i ca. 45 minutter til den er lækker og gylden.

Bagte tomater:

1. Skyl tomaterne og timian i koldt vand.

2. Halver tomaterne og læg dem med den "runde" side nedad i et lille ovnfast fad.

3. Pluk timianbladene af stilken og pil hvidløgsfeddet.

4. Hak begge dele fint og fordel det oven på tomaterne.

5. Dryp olie og balsamico på tomaterne og drys til sidst med lidt salt og sukker.

6. Bag tomaterne i ovnen sammen med lasagnen de sidste 20 minutter.

Mornaysauce:

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 745 kJ / 178 kcal

Fedt 12,6 g

heraf mættede fedtsyrer 8,0 g

Kulhydrat 10,2 g

heraf sukkerarter 3,5 g

Kostfibre 0,3 g

Protein 6,1 g

Salt 0,34 g

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?