Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom byggen i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.
Hak mandlerne og persillen groft. Riv hvidløget på den fine side af et rivejern.
Hak guleroden og løget groft.
Kom kødet i en skål, tilsæt krydderiblandingen og 1/4 tsk. groft salt pr. person og rør kødet sejt. Tilsæt hvidløget, persillen og mandlerne og rør godt rundt.
Varm en ny pande op ved middelhøj varme. Form 3-4 kødboller pr. person og steg i ½ spsk. olie pr. person i 2-3 min. på 3 sider, indtil de har fået godt med farve og er gennemstegte.
Tag kødbollerne op og kom guleroden og løget i gryden. Steg under omrøring i ca. 5 min., indtil de er gyldne.
Kom tomatsugoen i gryden med grøntsagerne og tilsæt kødbollerne. Få det op at simre og smag til med salt og peber.
Servér kødbollerne med perlebyggen og tomatsovsen.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()