0
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Kog byggen

Kom byggen i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

hvidløgmandlerpersillegulerodløg
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak mandlerne og persillen groft. Riv hvidløget på den fine side af et rivejern.

Hak guleroden og løget groft.

Hakket grisekød
10 min.
Rør farsen

Kom kødet i en skål, tilsæt krydderiblandingen og 1/4 tsk. groft salt pr. person og rør kødet sejt. Tilsæt hvidløget, persillen og mandlerne og rør godt rundt.

15 min.
Steg kødbollerne

Varm en ny pande op ved middelhøj varme. Form 3-4 kødboller pr. person og steg i ½ spsk. olie pr. person i 2-3 min. på 3 sider, indtil de har fået godt med farve og er gennemstegte. 

20 min.
Steg grøntsagerne

Tag kødbollerne op og kom guleroden og løget i gryden. Steg under omrøring i ca. 5 min., indtil de er gyldne.

25 min.
Rør tomatsovsen

Kom tomatsugoen i gryden med grøntsagerne og tilsæt kødbollerne. Få det op at simre og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødbollerne med perlebyggen og tomatsovsen.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
680 kcal
Fedt:
32,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,5 g
Kulhydrat:
53 g
heraf sukkerarter:
11 g
Kostfibre:
15,1 g
Protein:
35,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?