0
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
2 t

Aftensmad

  • Søndag: Rød karry med ris
  • Stegte ris med æg
  • Kyllingespyd med pitabrød, tzatziki og spidskålssalat
  • Pitabrød med falafler og tzatziki

 Morgenmad (hvis tilkøbt) (OBS: Kun råvarer til 2 pers. i 3 dage)

  • Proteinboller med ost og smør

  Dette skal preppes søndag:

  • Snitte og skære grøntsager til rød karry og stegte ris
  • Lave hele rød karry ret
  • Spidskålsalat
  • Salatdressing
  • Proteinboller

Samlet meal-prep tid: Ca. 2 time

(15342,15343,15344,15346,15347,15348))

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

0 min.
Havreris - søndag og mandag

Kog risene efter anvisningen på pakken. Kog dem evt. lige inden I skal spise søndag aften, så der er varme ris.

hvidløgløgrød peberfrugtgulerødderblomkål
0 min.
Grønsager til Rødkarry og stegte ris - til søndag og mandag

Hak hvidløg og løg fint. Skræl gulerødderne og skær dem og peberfrugt i tynde strimler.

Hak blomkål fint, så det får størrelse som ris. Du kan også køre blomkål i foodprocessoren, hvis du ejer sådan en.

Du skal bruge halvdelen af grøntsagerne i dag til rød karry.

Den anden halvdel af grønsagerne opdeles i følgende bøtter og sættes i køleskab (skal bruges mandag): 

Kom løg og hvidløg i samme bøtte.

Kom gulerødder og peberfrugt i samme bøtte.

Rør blomkålsris sammen med de kogte fuldkornsris i en bøtte.

ingefærrød karrypastajomfruolivenoliekyllingebrystsukkerærterkokosmælkvandsalt
0 min.
Rød Karry - til søndag

Skræl og riv ingefær.
Halver sukkerærterne på langs.

Varm en pande op med olie og svits løg, hvidløg og ingefær. Kom rød karry på panden, og svits i 1-2 minutter.

Skær kylling i tern, kom den på panden og svits til den er gennemstegt.

Tilsæt halvdelen af de strimlede peberfrugter og gulerødder samt sukkerærter, kokosmælk, vand og salt på panden og lad retten simre i 5-10 minutter eller lidt længere så det passer med spisetid søndag.

spidskålradiser
0 min.
Spidskålssalat - til tirsdag og onsdag

Snit spidskål og radiser fint, kom grøntsagerne i beholdere og sæt dem i køleskabet til tirsdag og onsdag.

creme fraiche 18%citrondijon sennepflydende honningsalt
0 min.
Dressing til salat - til tirsdag og onsdage

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.

Del dressingen i 2 beholdere, og gem den i køleskabet til den skal spises tirsdag og onsdag.

ærter, frost
0 min.
Ærter - til tirsdag

Kog ærterne til dippen i 1-2 minutter, hæld vandet fra og hæld hurtig koldt vand over og kom dem i en tætsluttet beholder og opbevar i køleskabet. De skal gerne køles hurtig ned.

ærter, frost
0 min.

Kog ærterne til dippen i 1-2 minutter, hæld vandet fra og hæld hurtig koldt vand over og kom dem i en tætsluttet beholder og opbevar i køleskabet. De skal gerne køles hurtig ned.

ægskyr naturelbagepulverfuldkornshvedemelsalt
0 min.
Proteinboller - råvarer til morgenmad til 2 pers i 3 dage

Rør æg og skyr sammen, og rør sammen med de øvrige ingredienser. Lad trække i 10 minutter.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Lav 6 boller, og bag i 15-20 minutter. Lad bollerne køle af og kom dem i en bøtte eller pose og opbevar i køleskabet.

Proteinbollerne kan også fryses.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Havreris er hele, letpolerede havrekerner med en mild, nøddeagtig smag og en behagelig fast konsistens. De er et sundt og mættende alternativ til ris og pasta og kan bruges i alt fra risotto og gryderetter til salater og vegetariske frikadeller.

Havre er rige på kostfibre og en god kilde til plantebaseret protein, hvilket gør havreris til et nærende valg, der holder dig mæt længe og giver stabil energi.

Samtidig er havre en af de mest bæredygtige afgrøder, vi dyrker i Danmark. Havreris produceres lokalt og har et lavt klimaaftryk sammenlignet med importerede ris, hvilket gør dem til et mere CO₂-venligt valg i køkkenet.