Aftensmad
Morgenmad (hvis tilkøbt) (OBS: Kun råvarer til 2 pers. i 3 dage)
Dette skal preppes søndag:
Samlet meal-prep tid: Ca. 2 time
(15342,15343,15344,15346,15347,15348))
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Kog dem evt. lige inden I skal spise søndag aften, så der er varme ris.
Hak hvidløg og løg fint. Skræl gulerødderne og skær dem og peberfrugt i tynde strimler.
Hak blomkål fint, så det får størrelse som ris. Du kan også køre blomkål i foodprocessoren, hvis du ejer sådan en.
Du skal bruge halvdelen af grøntsagerne i dag til rød karry.
Den anden halvdel af grønsagerne opdeles i følgende bøtter og sættes i køleskab (skal bruges mandag):
Kom løg og hvidløg i samme bøtte.
Kom gulerødder og peberfrugt i samme bøtte.
Rør blomkålsris sammen med de kogte fuldkornsris i en bøtte.
Skræl og riv ingefær.
Halver sukkerærterne på langs.
Varm en pande op med olie og svits løg, hvidløg og ingefær. Kom rød karry på panden, og svits i 1-2 minutter.
Skær kylling i tern, kom den på panden og svits til den er gennemstegt.
Tilsæt halvdelen af de strimlede peberfrugter og gulerødder samt sukkerærter, kokosmælk, vand og salt på panden og lad retten simre i 5-10 minutter eller lidt længere så det passer med spisetid søndag.
Snit spidskål og radiser fint, kom grøntsagerne i beholdere og sæt dem i køleskabet til tirsdag og onsdag.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
Del dressingen i 2 beholdere, og gem den i køleskabet til den skal spises tirsdag og onsdag.
Kog ærterne til dippen i 1-2 minutter, hæld vandet fra og hæld hurtig koldt vand over og kom dem i en tætsluttet beholder og opbevar i køleskabet. De skal gerne køles hurtig ned.
Kog ærterne til dippen i 1-2 minutter, hæld vandet fra og hæld hurtig koldt vand over og kom dem i en tætsluttet beholder og opbevar i køleskabet. De skal gerne køles hurtig ned.
Rør æg og skyr sammen, og rør sammen med de øvrige ingredienser. Lad trække i 10 minutter.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Lav 6 boller, og bag i 15-20 minutter. Lad bollerne køle af og kom dem i en bøtte eller pose og opbevar i køleskabet.
Proteinbollerne kan også fryses.
Havreris er hele, letpolerede havrekerner med en mild, nøddeagtig smag og en behagelig fast konsistens. De er et sundt og mættende alternativ til ris og pasta og kan bruges i alt fra risotto og gryderetter til salater og vegetariske frikadeller.
Havre er rige på kostfibre og en god kilde til plantebaseret protein, hvilket gør havreris til et nærende valg, der holder dig mæt længe og giver stabil energi.
Samtidig er havre en af de mest bæredygtige afgrøder, vi dyrker i Danmark. Havreris produceres lokalt og har et lavt klimaaftryk sammenlignet med importerede ris, hvilket gør dem til et mere CO₂-venligt valg i køkkenet.
Kommentarer og forslag til opskriften