0
Pil selv rejer med aïoli & grillet rødtunge med baba ganoush

Pil selv rejer med aïoli & grillet rødtunge med baba ganoush

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Server rejerne hele som en forret til ’pil selv’ med aïoli’en og godt brød til.

Fisk: Fold fileterne en gang på midten og krydr med salt og peber. Pensl en alubakke til grill med et tyndt lag olie og læg fileterne ovenpå, krydr med lidt salt og top med citronsmørret skåret i tynde skiver. Sæt bakken på grillen ved indirekte varme, læg låg på og grill dem i 6-8 min. til fisken netop begynder at blive mælkehvid i kødet - Voilà nu er fisken færdig.

Baba ganoush (auberginedip): Skyl auberginerne og prik dem med en gaffel. Grill dem på direkte varme til de er helt sorte - du kan også ’brænde’ dem af på blusset på dit komfur hvis du bruger gas. Alternativt kan de grilles i din ovn - det vigtige og afgørende for smagen er at de bliver helt sorte på alle sider af skindet uden at det indre forkuller. Når auberginerne er helt sorte lægges de i en skål og dækkes med film - lad dem trække her i 20-30 minutter. Nu skrabes det indre kød forsigtigt ud, undgå at få for meget af den brændte skal med. Blend nu kødet sammen med hvidløg, tahin, yoghurt, olivenolie, citronsaft. Rist spidskommen, korianderfrø samt hele sorte peberkorn af på en tør pande - og knus derefter i en morder. Tilsmag med de nyristede krydderier og justér evt. med lidt salt og ekstra citronsaft. Ved anretning drysses med hakket persille og stænkes med en smule god olivenolie over - drys til sidst den røgede paprika over.

Server evt. med grillede fladbrød, lidt frisk citron og en grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?