0

Pizza med krydrede okseboller og tahindressing

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

pizzadej - på surdejhakket oksekødShawarma krydderiløg
1 min.
Topping

Tænd ovnen på 250 grader eller så varmt som muligt. 

Tag dejen ud af køleskabet 1/2 time før brug. 

Rør hakket oksekød med sharwarmakrydderi, salt og peber, og snit løg i skiver. 

creme fraiche 18%
6 min.
Pizza

Rul eller træk dejene ud til pizzaer på et meldrysset bord. 

Læg dem på bagepapir, og smør dem med creme fraiche.

Fordel løg og små klatter af oksekød derpå, krydr med salt og peber, og dryp dem med en smule olivenolie. 

Bag pizzaerne i den varme ovn i ca. 4-12 min. (alt efter ovn, varme og tykkelse på pizzaen).

citrontahintomateragurkhjertesalat
15 min.
Dressing og grønt

Rør en dressing af citronsaft og tahin, smag til med en smule flydende honning eller sukker, og tilsæt evt. 1-2 spsk. koldt vand. 

Skær tomat og agurk i tern, og snit salaten.

20 min.
Anretning:

Top de varme pizzaer med salat, tomat og agurk, dryp med dressingen, og nyd straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Shawarma krydderi indeholder:

Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel