0
Salat af røget makrel med spidskål, aspargeskartofler, rygeost og radiser

Salat af røget makrel med spidskål, aspargeskartofler, rygeost og radiser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Makrel: Knæk hovedet af makrellen og træk skindet af. Del fisken i to fileter. Fjern alle ben og pluk kødet i mindre stykker.

Salat: Snit spidskålen fint og drys med lidt fint salt og lidt citronsaft - lad det trække i 10 min. Skær radiser i skiver, agurk i tern og skær purløget fint. Kog kartoflerne (hele med skrællen) til de er møre i godt saltet vand - afkøl let og pil dem. Skær dem herefter i ½ cm tykke skiver. Rør en dressing af rygeost, yoghurt, lidt citronsaft, salt og peber. Vend purløg, agurk, radiser, klippet karse, spidskål (drænet for saft), kartofler og plukket makrelkød deri. Kog æggene i 7 min. og afkøl let - halvér og krydr med salt og peber på skærefladen.

Server evt. med smørristet rugbrød og sprøde salatblade.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?