0
Gremolata-bagt skærising med friteret sprød panelle og stegt radicchio

Gremolata-bagt skærising med friteret sprød panelle og stegt radicchio

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Skærising

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærtemelparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Panelle

Kog 0,5 liter vand (pr. pose med 125 g kikærtemel) op med lidt god olivenolie (3 spsk. pr pose mel) og godt med salt (1 tsk pr pose mel). 

Sigt kikærtemelet igennem en sigte ned i en skål. Hæld den sigtede kikærtemel ned i det kogende vand, mens der piskes som en besat med et piskeris i 1-2 min., mens grøden varmes op til kogepunktet.

Lad grøden simre for meget svag varme i 1-2 min., mens der omrøres konstant. Pas på, det brænder nemt på.

Riv parmesan, og kom halvdelen i den brandvarme panelle-masse.

Nu hældes panelle-massen i en lille olieret bradepande. Massen skal ca. have 1,5 cm. tykkelse. Brun evt. en olieret dejskraber til at jævne den ud.
Alternativt kan den jævnes ud imellem 2 stykker bagepapir.

Lad massen køle helt af i køleskabet eller i fryseren (er du den beredte type, kan du snildt lave denne del af retten dagen før).

Skær nu den kolde masse i pommes frites lignende stykker med en våd varm kniv. 

Friter stykkerne i olie, til de er gyldne og sprøde. Friter enten i en lille friteause eller på en pande i rigeligt fedtstof.

Kom de sprøde panellestykker på fedtsugende papir, drys med salt og peber, og server straks med citronbåde til at dryppe saft over.

bredbladet persillecitronhvidløg
10 min.
Gremolata

Pluk persille, skyl den grundigt, og tør den derefter grundigt. Riv citronskrællen på et rivejern, men undgå at få det hvide lag bag skrællen med, da det giver en bitter smag. Hak og knus halvdelen af dit hvidløg, og bland det knuste hvidløg og den revne citronskræl sammen med fintsnittet persille. Vend med 2-3 spsk. god olivenolie, et par dråber citronsaft, lidt salt og sort peber.

skærising
45 min.
Skærising med gremolata

Krydr fileterne med lidt salt, og fold dem på midten på den lange led. Placer dem i et smurt, ovnfast fad. Fordel 2/3 af gremolataen på fisken, og sæt fadet i en 180 grader forvarmet ovn i 10-12 min.

radicchiorød chilirødløghvidløg
50 min.
Stegt radicchio:

Pil rødløg og de sidste hvidløg, og snit dem fint. Flæk chilipeber, og fjern og kasser kernerne. Skyl salaten grundigt, fjern det nederste af stokken, og kasser det afskårne. Del salaten i kvarte eller ottendedele. Rist løg og hvidløg af på en pande i rigeligt god olivenolie ved medium varme. Rist til løgene er gyldne uden at branke. Krydr med salt og sort peber. Kom finthakket chilipeber (efter smag) på, og rist den med et minuts tid. Tilføj salaten, og rist den med sammen med et par generøse klumper frisk smør i ca. 1 minut. Smag til med salt og peber.

60 min.
Anretning:

Som vist på billedet. dryp det sidste gremolata omkring, og riv evt. det sidste parmesan over retten.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?