Nulstil dit kodeord



×
×
Gremolata-bagt filet af skærising med friteret sprød panelle og stegt kål

Gremolata-bagt filet af skærising med friteret sprød panelle og stegt kål

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
SkagenKassen
  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Efterår, Vinter
  • Tilberedningstid:
    60 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    4,5 stjerner
    4,5
    7
    7

Ingredienser

Bonusinfo:

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Allergener:

mælk

Fremgangsmåde

  • Panelle:

    Kog 0,5 liter vand (pr. pose med 125 g kikærtemel) op med lidt god olivenolie (3 spsk. pr pose mel) og godt med salt (1 tsk pr pose mel) 

    Sigt kikærtemelet igennem en sigte ned i en skål. Hæld den sigtede kikærtemel ned i det kogende vand mens der piskes som en besat med et piskeris i 1-2 minutter mens grøden kommer op til kogepunktet

    Lad grøden simre for meget svag varme i ca. 1-2 minutter mens der omrøres konstant, pas på det brænder nemt på.

    Riv parmesanen og kom halvdelen i den brandvarme panelle-masse

    Nu hældes panelle-massen i en lille olieret bradepande. Massen skal ca. have 1,5 cm. tykkelse. Brun evt en olieret dejskraber til at jævne det ud.
    Alternativt kan det jævnes ud imellem 2 stykker bagepapir.

    Lad massen køle helt af i køleskabet eller i fryseren (er du den beredte type kan du snildt lave denne del af retten dagen før)

    Skær nu den kolde masse i pommes frites lignende tykke stykker med en våd varm kniv. 

    Friter stykkerne i olie til de er gyldne og sprøde. Enten i en lille friteause eller på en pande i rigeligt fedtstof.

    Kom de sprøde panellestykker på fedtsugende papir og drys med salt og peber og server straks med citronbåde til at dryppe saft over.

  • Gremolata:

    Pluk persille og skyl det grundigt. Tør det derefter grundigt. Riv citronskallen på et rivejern, undgå at få det hvide lag bag skallen med, da det giver en bitter smag. Hak og knus halvdelen af dit hvidløg og bland det hele sammen med fintsnittet persille. Vend med 2-3 spsk. god olivenolie, et par dråber citronsaft, lidt salt og sort peber.

  • Skærising med gremolata:

    Krydr fileterne med lidt salt, og fold dem på midten på den lange led. Placer dem i et smurt, ovnfast fad. Fordel 2/3 af gremolataen på fisken, og sæt fadet i en 180 grader forvarmet ovn i ca. 10-12 min.

  • Stegt kål:

    Pil rødløg og de sidste hvidløg, og snit dem fint. Flæk chilipeber, fjern og kasser kernerne. Skyl kålen grundigt, fjern de nederste 2-3 cm af stokken, og kasser det afskårne. Del bladene i rustikke stykker. Rist løg og hvidløg af på en pande i rigeligt god olivenolie ved medium varme. Rist til løgene er gyldne uden at branke. Krydr med salt og sort peber. Kom finthakket chilipeber (efter smag) på, og rist den med et minuts tid. Tilføj kålen, og rist med sammen med et par generøse klumper frisk smør i ca. 1 minut. Smag til med salt og peber.

  • Anretning:

    Som vist - dryp det sidste gremolata omkring og riv evt. det sidste parmesan over retten.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Cremet fiskesuppe

Skagenfoods egen hjemmelavede signature fiskesuppe er en klassisk cremet fiskesuppe. Den er lavet udelukkende på det bedste af det bedste; nemlig mass...

Pris fra
239,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Rokkevinger

Rokken har mange fællestræk med hajen. Dog adskiller den sig ved at være fladtrykt, og brystfinnerne er stærkt forstørrede - og det er brystfinnerne v...

Pris fra
249,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse