0
Citronstegt kulmule/kuller med abrikos-tabbouleh og ristede cashewnødder

Citronstegt kulmule/kuller med abrikos-tabbouleh og ristede cashewnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

cashewnødder1
Ristede cashewnødder:

Kom nødderne i et ovnfast fad, og bag dem i en 175 grader varm ovn i 8-10 minutter, til de er gyldne. Vend med et par dråber olie, og drys med lidt fint salt.

bulgurbredbladet persillerødløgtørrede abrikosercitron
Tabbouleh:

Kom bulguren i en gryde og kog i 1 liter vand med lidt salt i 2 minutter sluk og lad den trække i 10 min. Hæld bulguren i en sigte, og lad den dryppe af i 5-10 min. Skær abrikoser i tern og snit rødløget fint. Skyl, tør og hak persille, og vend det i den let afkølede bulgur. Tilsæt generøse mængder god velsmagende ekstra jomfru olivenolie, citronsaft og finthakket hvidløg, og smag det hele til med Tabboulehkrydderiet samt salt og peber.

kulmulefilet med skindcitron
Skindstegt fisk:
Soigner fisken, og del den i portionsstykker. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

Steg fisken på skindsiden  i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

FIF:
Steg evt. et par skiver af citronen (befriet for skal) med det sidste minuts tid.

Anretning:

Som vist på billedet med de ristede nødder drysset over. Servér evt. den ristede citronskive ovenpå fisken.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?