0
Skt. Hans GrillKassen med laks & jomfruhummer

Skt. Hans GrillKassen med laks & jomfruhummer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Vi har lavet en skøn Skt. Hans GrillKasse der indeholder alle råvarer til en lækker grillaften med venner og familie. Der er prioriteret convenience og kvalitet til nemt tilberedt tilbehør til den perfekte grillaften.

Tilbehøret kommer i form af vores berømte økologiske flødekartofler, der blot skal bages færdig i ovnen eller på grillen. Derudover kommer alle ingredienser til en lækker tomatsalat med Buratta og rucola samt nye friske majskolber der blot skal grilles og overhældes med en lækker kryddersmør.

Allergener:
Laks, Jomfruhummere, Hasselnødder, Sesam, Mælk, Sennep, Sulfitter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
flødekartofler
1 min.
Flødekartofler

Bag i en 180 grader forvarmet ovn i 30-40 minutter. 

burratastilktomaterrødløgrucolabalsamicobasilikum
2 min.
Tomatsalat med Buratta og rucola

Skyl rucola, og slyng den tør i en salatslynge. Skær tomater i skiver, og anret dem i en flad skål eller på et fad. Krydr tomaterne med salt og peber samt en smule sukker. Pil rødløg, og skær det i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend løg med en smule lys eddike og salt, og knug dem med dine hænder. Fordel løg og rucola over tomaterne. Del buratta i små stykker, og fordel dem ovenpå. Dryp generøst med din bedste olivenolie og god eddike, fx balsamico. Pluk basilikum, og drys over.

majskolber
20 min.
Majskolber med kryddersmør

Fjern de yderste blade på majskolberne, og kog dem i rigeligt, godt saltet vand i 5-8 min. Gril dem efterfølgende over direkte varme, til de er gyldne. Kom kryddersmør (brug det halve her) over, og vend rundt. Drys med god flagesalt.

hele jomfruhummere
30 min.
Jomfruhummere

Klargøring af jomfruhummer: Læg jomfruhummerne på ryggen på et skærebræt, og flad halen helt ud. Brug gerne en skarp og ikke for bred savtakket kniv (evt.brødkniv). Del hummeren ved at skære i savende bevægelser, mens du lægger et let tryk. Skær hummeren, hvor der er en naturlig rille mellem de 2 rækker af ben. Fjern nu den lille sorte streng (tarmen), der går ned igennem den ene halvdel af halen. Fjern derefter mavesækken, der er den lille mørke plamage, der sidder lige bag ved øjet/munden, den er ca. på størrelse med en gammel 10-øre. I netop denne del kan der sidde lidt grus og sand, og derfor er det vigtigt, at du fjerner det - og KUN det - da resten af hummerens indre smager fortrinligt og giver en fantastisk smag.

Grillning af jomfruhummer: Læg de ordnede hummere på en godt varm grill på indirekte varme. Sørg for at skærefladen ligger opad. Læg dem gerne tæt, men ikke i lag. Krydr nu med lidt salt (på kødet af hummeren), og fordel nu det sidste kryddersmør hen over halen og den åbne del af kroppen. Sørg for at have en drypbakke under til at opsamle smørret, der drypper fra. Læg låg på grillen og grill/gratiner hummerne i 2-3 min. til kødet lige netop begynder at blive mælkehvidt, og smørret er smeltet.

Anret i store, dybe tallerkener med lidt af det opsamlede smør fra hummerne, eller sæt hele fadet på bordet, og lad folk lange til sig.

 

ASC laks med skinddukkah
35 min.
Laks med dukkah

Grill laksen på direkte varme på skindsiden. Krydr med salt og peber. Grill gerne under låg i 4-6 min., til laksen netop er gennemvarm. Anret på fad og drys dukkah på kødsiden. 

45 min.
Anretning

Sæt det hele på bordet i fade og skåle.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?