0
Stegt kulmule med perlebyg & mascarpone

Stegt kulmule med perlebyg & mascarpone

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager og krydderurter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
  1. Skræl det gule skal af citronen med en tyndskræller (undgå det hvide), skær det i fine strimler. Læg i en lille skål med ½ tsk fint salt og saften fra citronen. Lad det trække til servering.
  2. Kog perlebyg i rigeligt, letsaltet vand i ca. 15 min. Dræn den og rør mascarpone og friskrevet parmesan i. Smag til med salt og peber.
  3. Skær courgetten i skiver, og steg dem i lidt olie til de er gyldne. Tilsæt 1 fed hakket hvidløg, friskhakket persille (gem lidt til pynt), salt og peber. Vend courgetteskiverne sammen med perlebyggen.
  4. Del fisken i portionsstykker og krydr med salt og peber. Steg i smør og olivenolie på en varm pande. Tilsæt 1 helt upillet hvidløgsfed til panden. Steg fileterne primært på skindsiden i 3-4 min. til de er pænt gyldne. Vend og steges i kort tid på den anden side.
  5. Dryp lidt af stegesmørret over ved servering. Anret med syltet citron og frisk persille på toppen.

 

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mascarpone er den vigtigste ingrediens til den klassiske italienske dessert tiramisú. Denne mascarpone indeholder 53 % fedt i tørstof, så den kan godt opvarmes.