0
Stegt kyllingebryst i Sweet'n'sour sauce

Stegt kyllingebryst i Sweet'n'sour sauce

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ris: Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Kylling: Steg kyllingebryst i en gryde i halvt smør/halvt neutral olie. Når de er grundigt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som steges med i 3-4 minutter, til kødet er gyldne uden at branke. Kom 2 dl vand ved, og kom låg på. Lad kødet simre ved lav varme under låg, til det er netop gennemstegt - det tager ikke mere end 5-6 minutter. (Giv dem ikke længere, så bliver de tørre!). Sørg for, at de ikke koger tør for vand- spæd evt. lidt til hvis det er nødvendigt! Du skal gerne ende med at have ca. 1 dl væde tilbage i gryden til saucen.

Sweet'n'sour sauce: Skær peberfrugt ud i tern af 5 x 5 mm, og skræl og skær gulerødder ud i tynde skiver. Spidskålet soigneres, og de yderste blade kasseres evt. Del kålet i 2 stykker, og skær det derefter i mundrette stykker. Rist grøntsagerne af i en bred tykbundet gryde. Tilsæt ½ dl lys eddike (fx æbleeddike) og ½ dl rørsukker, og kog igennem. Tilsæt tamari og stegeskyen fra kyllingebrysterne samt ½ spsk. tomatpuré pr. person. Kog saucen igennem, og jævn den evt. med lidt maizena rørt med koldt vand, til den opnår en let tyk konsistens.

Afslut retten: Vend kyllingen i saucen (skær den evt. i tykke skiver først), og server med de kogte ris.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?