0
Stegt ørred med spaghetti, bagte tomater, syltet citron og hasselnødder

Stegt ørred med spaghetti, bagte tomater, syltet citron og hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ørred: Krydr fisken med lidt salt på begge sider. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken når skindet er sprød og gyldent og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber og server straks.

Bagte tomater: Tomaterne halveres og sættes med skærefladen opad i et ildfast fad. Krydr med salt og peber samt lidt sukker eller honning. Drys finthakket timian og hvidløg over tomaterne og dryp med din bedste olivenolie. Bag dem i ovnen ved 130 grader i 1 time til 5 kvarter – åbn gerne ovnen et par gange for at slippe damp ud – de skal være som semi-dried tomater. Du kan også sætte ovnen op til 175 grader – så er de klar på den halve tid! Men de bliver mere intense i smagen ved den lange tilberedning.

Syltet citron: Skyl en økologisk citronen og skæl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule, intet af det hvide) og skær skallen i så fine strimler som muligt, dette kan også gøre med et ’Juliennejern’. Hæld ½ tsk. fint salt og saften fra citronen over skallen og lad det trække heri et stykke tid.

Hasselnødder: Kom nødderne i et ildfast fad og dryp med lidt olivenolie og drys med fint salt – bag i ovnen til de gyldne – gnid de brune hinder af og knus dem let i en morter eller hak dem groft.

Pasta: Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand i ca. 7-8 min. – husk de gerne må være lidt al dente. Dræn pastaen og vend tomaterne (og væden derfra) i sammen med plukket skyllet og hakket persille. Riv halvdelen af parmesanen i og vend de ristede og knuste hassenødder deri. Tilsæt ca. halvdelen af den syltede citronskal og vend det hele rundt – sørg for at smage godt til med salt og rigeligt friskkværnet sort peber.

Anretning: Som anvist på billedet – med lidt syltet citron og timian, riv den anden halvdel af parmesanen over.

Fif: Pas nu på ikke at give fisken for meget – den smager SÅ meget bedre hvis den er lidt understegt i forhold til hvis den får for længe – vær ikke bange for at servere den med et saftigt indre!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?