0
Stegt torskefilet á la brændende kærlighed med sprøde og bløde løg, ristede hasselnødder, persille samt bede-salat med peberrod

Stegt torskefilet á la brændende kærlighed med sprøde og bløde løg, ristede hasselnødder, persille samt bede-salat med peberrod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Æg, Sennep

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

mayonnaisehvidløg
1 min.
Mos med ristede løg:

Skræl rodfrugterne, og skær dem og 1/4 løg pr. person ud i mindre stykker. Kog begge dele i 15 min. Tjek om de er helt møre, hvis ikke skal de koge i længere tid.
Hæld kogevandet fra, og gem det. Mos de kogte grøntsager sammen med finthakket hvidløg, salt efter smag, mayonnaise og ca. 1/2 dl kogevand pr. person, og arbejd det hele til en mos.

Fif: Brug ikke en elpisker eller foodprocessor, når du laver mos. Det sprænger cellerne i grøntsagerne, så de frigiver stivelse, og dermed ender du med det vi kokke kalder en "lang" mos, som er noget der minder om tyk tapetklister. Mos rodfrugterne med en purépresse, eller brug et almindeligt piskeris.

hasselnøddekerner
2 min.
Hasselnødder:

Bag hasselnødder i et ildfast fad i ovnen ved 175 grader i 10-12 min. Rist nødderne, til de er gyldne og dufter dejligt. Hvis der er hinder på nødderne, kan de gnubbes i et rent viskestykke, således at hinderne falder af. Hinderne kasseres. Hak de ristede hasselnødder groft eller knus dem i en morter, og drys dem med lidt fint salt.

Fif: nødderne kan også ristes på en tør pande ved medium varme i 7-8 min. Ryst ofte panden.

hasselnøddekernerzittauerløgbredbladet persille
10 min.
Hasselnødder, løg & persille:

Pil resten af løgene, snit dem så fint du kan, og kom dem på en stor varm pande med 1/4 spsk. olivenolie pr. person. Lad løgene simre deri, til de er bløde og karamelliserede. Krydr med salt og sort peber. Pluk, skyl og hak persillen, og vend den i løgene sammen med de ristede hasselnødder lige før servering (gem lidt persille til bolchebede-salaten).

peberrodblandede bolchebederbredbladet persille
15 min.
Bolchebede salat:

Bolchebeder skrælles og skæres i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand, det gør dem dejligt sprøde. Rør en dressing af følgende pr. person: 1/3 spsk. olivenolie, 1/3 spsk. æbleeddike eller lys balsamico, 10 g revet peberrod, og 1/4 spsk. flydende honning. Tilsæt det sidste persille. Vend de skyllede og tørrede beder i dressingen. Sørg for at få bederne godt marineret, og krydr med salt og peber. Riv gerne ekstra peberrod over inden servering.

torskefilet uden skind
35 min.
Fisk:

Soigner fisken, del den i mindre stykker. Krydr med salt og peber. Steg fisken på skindsiden i 3-4 min. i 1/3 spsk. olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?