Nulstil dit kodeord×
Kun
levering i
uge 14-15

Havgus fra Tistrup Mejeri

En hård ost fra det sønderjyske marskland Havgus fremstilles af økologisk mælk fra 3 gårde i -Marsken. Ostens smag er præget af, at køerne har græsset på Højermarsken, hvor havblæsten trækker smagen af salt ind over engene. Havgus er håndlavet og lagret i mindst 52 uger. Osten dufter sødt og smager rent med toner af karamel og brunet smør. Eftersmagen er frugtagtig med toner af ananas og melon. Der forekommer krystalisering på ostens skæreflade.

Rød løber fra Gjesing Mejeri

Rød Løber håndlaves af økologisk mælk fra gårdene omkring Gjesing Mejeri, hvor køerne spiser græs med indhold af rødkløver. Vores ostemester tilfører osten rødkitkultur, som fremmer de naturlige staldnoter. Resultatet er en ost med en silkeblød, løbende midte, en fast overflade og en kontrastfyldt smag og duft, der udfordrer dine sanser.

Gammel Knas fra Nr. Vium Mejeri

Jens Jørgen, som er udvikler i vores innovationsafdeling havde igennem flere år ønsket at genfortolke den oprindelige havarti, som har rødder helt tilbage til 1860’erne. Efter utallige forsøg er det lykkedes at skabe en i enhver henseende UNIK havarti. Gammel Knas får sin helt særlige smag via den lange modningsperiode på 2 år. Undervejs lagrer osten under særlige temperatur- og fugtighedsforhold, som smagsmæssigt resulterer i en unik balance mellem sødme og syrlighed. Trods sin lange lagring er osten forblevet mild og på ingen måde stærk. Gammel Knas har fået sit navn pga. sin ”høje alder” og sine knasende sprøde proteinkrystaller.

3 påskeoste fra UNIKA

×

3 påskeoste fra UNIKA

 

I mere end 10 år har Arla og nogle af Danmarks bedste kokke stædigt og trofast samarbejdet om udvikling af mejeriprodukter af unik, smagsmæssig kvalitet. Kokkenes idéer og ønsker har udvalgte mejerister og ostemestre omsat til forsøgsproduktioner på Arla mejerier over hele landet. Alle der er med til at skabe og producere Arla Unika produkterne brænder for deres arbejde, hvad enten det er at genoplive en håndværkstradition eller skabe en ny unik smagskombination.

Tidligere forbeholdt toprestauranter

Havgus, Gnalling og Krondild. Måske er du stødt på dem, når du har været ude at spise, i opskrifter eller der, hvor du handler, ostene med de særprægede navne er fra Arlas Unika-serie. Ostene er unikke fordi de laves i så små mængder, at der er mulighed for at kæle ekstra for både råvarerne og de færdige produkter. Ostene er i en årrække blevet serveret på udvalgte top-restauranter. Men nu kan du altså også prøve dem her hos Skagenfood.

Pakken indeholder 3 unikke oste:

  • 1 x UNIKA rød løber 150 g
  • 1 x UNIKA Gammelknas a 225 g
  • 1 x UNIKA Havgus a 200 g 

+ Bonus!

Du får en lækker UNIKA-Køletaske med GRATIS oven i hatten :-)

Læs udførlig beskrivelse af de 3 oste HER

169,00 kr

 


Hvad med også at prøve...

Der er ikke mange ting der spiller bedre med hinanden end denne Belgiske og Nordfranske klassiker! Moules marinières med sprøde fritter - og en god aïoli at dyppe i... Her har vi lavet en kasse hvor du får alle ingredienser - inkl en flaske skøn hvidvin. Her er nok til 4 sultne!

Kan bestilles til levering fredag i uge 14+15.

 

pris
359,00 kr