Nulstil dit kodeord×
Øko
Kun
levering i
uge 12+13

Strandengene på Læsø kan inddeles i zoner, hvor vegetationen er forskellig og afhænger af, hvor meget salt planten kan modstå. Yderst ved havet, i det mest salte bælte vokser Strand Annelgræs og Almindelig Salturt. Lidt længere inde mod land vokser Harril, et siv som tåler oversvømmelse nogle gange om året. Ofte vokser her også Sandkryb. Det næste bælte er ofte domineret af Rød Svingel, hvor der også findes Jordbærkløver og Strandvejbred.

Læsøs planter har et naturligt højt salt/mineralindhold og lammene minder således om de delikate franske pré salé-lam, som netop fodres med saltholdigt foder.

Læsøs lam bevæger sig langt mere end almindelige husdyr, da de jo skal arbejde for føden. Det betyder, at de har en helt anden struktur i kødet, end du kender det fra almindelige lam.

Læsø lam - udskæringer

×

Læsø lam - udskæringer

Lam fra Dommergården på Læsø

Dommergården er et økologisk landbrug på Læsø med 150 Texel moderfår og 4 væddere. 

Læsø lam er en eksklusiv delikatesse, som du ellers kun kan opleve på Læsø. Lammene kan nydes på nogle af øens restauranter. Det specielle ved Læsø lam og øens andre kreaturer er, at de går frit på strandengene, hvor de passer sig selv og spiser den specielle vegetation der vokser der, bl.a. malurt.

Lammene kommer til verden fra januar til marts og kommer ud af fårehuset, når foråret tillader det. Lammene går hos moderen til hen på sommeren, hvor de græsser på strandenge hvor saltpåvirkningen på grund af jævnlige oversvømmelser giver planterne nogle særlige vilkår. 

Vælg mellem:

  • Ryg med mørbrad, til helstegning el. koteletter, 1,3 kg
  • Tern af lam, ca. 1 kg, og hakket lam, ca. 1 kg, i alt ca. 2 kg
  • Kølle, uden nøgleben, 2,6 kg

359,00 kr

 

Opskrifter Se alle opskrifter


Hvad med også at prøve...

Tæt på Vesterhavet, Stenbjerg og Nationalpark Thy går disse prægtige får og lam og græsser, hvor de plejer lyngen og den natur, der er der. Øko Thy lam har en uovertruffen smag - og er af en fantastisk lækker kvalitet.

Kan bestilles til levering fredag i uge 12+21.

 

pris
1.799,00 kr

Svinenes svar på wagyu. Secreto er den møre bovfilet fra det iberiske sortfodssvin. Den er fremragende til grill og stegning, fordi du kan få en sprød overflade og stadig holde det saftigt indeni på grund af det høje fedtindhold. Kødet er meget mørt og mørkere i farven end almindeligt svinekød.

Kan bestilles til levering i uge 15+22.

 

pris
419,00 kr