Nulstil dit kodeord



×
Kun
levering fredag
uge 12+13

Laks med omtanke

Røget laks er ikke bare røget laks. Ligesom så mange andre produkter er der stor forskel på kvalitet og pris. Smagen afhænger af, hvordan laksen har levet, og hvordan fisken efterfølgende forarbejdes. Selve fisken som anvendes, har afgørende betydning for kvaliteten af det endelige produkt samtidig med selve forarbejdningen, hvor laksen håndsaltes, skylles, lufttørres, røges, hviler og modnes.

”Danskerne er vilde med både fersk og røget laks, men på et marked, der hjemsøges af stigende priser, luseinficerede fisk og konstante sundhedsadvarsler om laksenes potentielle giftindhold, er det en jungle for både forbrugere og restauratører at finde frem til et lødigt produkt. 47-årige Mikael Andreasen er med sit 100% håndlavede produkt Ø Laks fra Samsø en af dem, der slår et slag for en sund og velsmagende fisk. Og så har han endda revolutioneret røge-metoden, der giver en smagsoplevelse udover det sædvanlige, og ikke er at sammenligne med røg-varer, vi kender fra supermarkedet”. (Citat fra artikel om Ø Laks i Danmarks største restaurantguide Spiseliv).

Fiskene som anvendes, er en af de bedste råvarer til rådighed på markedet i dag. Laksen er opdrættet på Færøerne, og er det tætteste, man kommer på vild laks fra Atlanterhavet:

  • Bæredygtigt lakseopdræt
  • Ingen Brug af antibiotika
  • Ingen Brug af GMO (genetisk modificerede organismer) - Naturlig kost rig på marine ressourcer.
  • Især rig på omega 3

Røgeovnene har Mikael selv udviklet i samarbejde med en lokal smedemester på Samsø, og røgekasserne hvori savsmuldet ligger og ulmer, er også specielfremstillet. Med denne metode tilføres laksen den nøjagtige samme røgmængde fra gang til gang. I hjertet af det lille røgeri i Onsbjerg fremstiller Mikael selv savsmuldet med sin motorsav, hvor han anvender rapsolie i saven, så savsmuldet ikke tager smag af kædesavsolien. Træerne som anvendes til savsmulden kaldes ammetræer, som er træer, der udelukkende bliver plantet for at hjælpe andre blivende træer med at vokse op. I mødet med røgen fra savsmuldet opstår den specielle aroma, der er en af hemmelighederne bag den delikate smag i den koldrøgede laks. Savsmuldet laves friskt til hver eneste røgning, og håndvendes regelmæssigt indtil at fugtighedsgraden i savsmuldet er helt rigtig. Mikael blander savsmuld fra forskellige træsorter, som afgiver en helt særlig aroma til fiskene, og røgsmagen virker komplementært i forhold til råvarens egen grundsmag. Laksen røges meget blidt, så den gode smag fra laksen kan træde frem, og selve røgen bliver som et krydderi til fisken i stedet for en decideret konservering.

Hos Ø Laks i det lille røgeri, tager det i alt en uge at producere en koldrøget lakseside.

Ø Laks er et nicheprodukt, og en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Produktet bygger på en speciel forarbejdning, og et specielt røgekoncept med en råvare af højeste kvalitet. Fiskekødets struktur, mørhed og farve kombineret med den delikate smag, gør Ø Laks til et unikt produkt uden sammenligning.

Ø Laks ‐ færøsk laks koldrøget på Samsø

×

Ø Laks ‐ færøsk laks koldrøget på Samsø

4000 heldige danskere nød denne fantastiske laks til deres nytårsmenu fra Skagenfood & Ruths Hotel, og nu kan du følge trop! For første gang kan vi nu tilbyde køb af hele sider af denne helt unikke råvare! Ø Laks er et 100% håndlavet produkt, som bygger på et gammelt håndværk sat ind i nye rammer, en råvarekvalitet helt i top, og tiden som en vigtig faktor. Opskriften på den ultimative koldrøgede laks: Man tager en kvalitetsråvare og kombinerer den med omhu, tid, Samsøs klima, frugttræer, røg fra en god røgeovn samt salt. Resultatet er Ø Laks.

Færøsk bæredygtig laks

Den færøske laks lever i det nordatlantiske farvand, hvor vandudskiftningen er stor og vandtemperaturen stabil. Dette giver en fantastisk god råvare. Laksen er fast i kødet og meget mør. Farven er flot og laksen har en smuk tekstur, som man husker. Smagen er letrøget, men det der gør det største indtryk, er eftersmagen af en nærmest rå laks med en delikat røgsmag med noter af frugttræer. Laksen er færøsk, farmet uden brug af antibiotika og GMO. Laksen bliver koldrøget på tørret savsmuld fra frugttræer på Samsø af Mikael Andreasen, der ejer Ø Laks og styrer hele processen fra rå laks til koldrøget laks. 

Indhold:

  • Hel trimmet side røget Ø-laks a 1,5‐1,7 kg.

Holdbarhed fra produktion: 14 dage

729,00 kr