0

Cava Brut, Reserva

Cava Brut, Reserva , Bobler

Cava Reserva, Albet i Noya Penedés, Spanien

Som noget unikt for Cava i dette prisleje er degorgeringsdatoen trykt bag på for flasken, så man altid kan se, at man står med en frisk flaske. Frisk, ren og sprød Cava, der med sine fine raffinerede bobler er yderst charmerende. Vi anbefaler at servere vinen ved 6-7 grader indenfor 24 måneder fra degorgering.

Denne vin kan både bruges som aperitif, men den har også krop og syre til at matche f.eks. det asiatiske køkken, hvor boblerne vil rense efter de stærke krydderier.

12,5% alkohol. Cava-druer: Xarel·lo, Macabeu og Parellada.

Spar 300 kr. ved 6 fl. (Normalpris 774 kr.) / 79 kr. pr. fl.

Vingården stammer helt tilbage fra 1903 og var i 1972 den første vingård i Spanien til at omlægge alt arbejdet i marken til økologi. I dag ejer Albet i Noya hele 210 hektar, men kun 80 hektar er beplantet med vinstokke - de resterende 130 hektar består hovedsageligt af skov for at bevare en høj biodiversitet i området.

Læs mere

6 stjerner samt BEDSTE MOUSSERENDE til velkomstdrik på AOV - Alt Om Vin, 'Bedste Champagne og mousserende til Nytår 2014 ':

5 stjerner - VinAvisen:

"Flot cava - en årgangs-cava på økodruer. Her sker der noget. En vin med et bredt spekter - god druesmag, brød, gær, tilpas syre og lang eftersmag."

- VinAvisen, December 2014

4 stjerner - B.T.:

"Økologisk dyrkede druer. Lækker frisk og tør mousserende vin, små vedvarende bobler og dejlig sprød smag af tropisk frugt. Serveres ved 6 grader og velegnet til velkomst, medium lette retter af salat med fisk."

- Tim Vollerslev, B.T., September 2014

5 stjerner - Berlingske Tidende, VINTESTEN:

"Lækker, pivfrisk og æblet i duft. Slank og pirrende med masser af sprød og mundrensende syre. På kanten til anorektisk benethed med sin knasende tørre syre og ranke frugtkerne. Bedste cava jeg længe har smagt."

- Rolf Madsen, Berlingske Tidende, Maj 2013

Læs mere
Om Albet i Noya

Vingården stammer helt tilbage fra 1903 og var i 1972 den første vingård i Spanien til at omlægge alt arbejdet i marken til økologi. I dag ejer Albet i Noya hele 210 hektar, men kun 80 hektar er beplantet med vinstokke - de resterende 130 hektar består hovedsageligt af skov for at bevare en høj biodiversitet i området.

Anmeldelser

6 stjerner samt BEDSTE MOUSSERENDE til velkomstdrik på AOV - Alt Om Vin, 'Bedste Champagne og mousserende til Nytår 2014 ':

5 stjerner - VinAvisen:

"Flot cava - en årgangs-cava på økodruer. Her sker der noget. En vin med et bredt spekter - god druesmag, brød, gær, tilpas syre og lang eftersmag."

- VinAvisen, December 2014

4 stjerner - B.T.:

"Økologisk dyrkede druer. Lækker frisk og tør mousserende vin, små vedvarende bobler og dejlig sprød smag af tropisk frugt. Serveres ved 6 grader og velegnet til velkomst, medium lette retter af salat med fisk."

- Tim Vollerslev, B.T., September 2014

5 stjerner - Berlingske Tidende, VINTESTEN:

"Lækker, pivfrisk og æblet i duft. Slank og pirrende med masser af sprød og mundrensende syre. På kanten til anorektisk benethed med sin knasende tørre syre og ranke frugtkerne. Bedste cava jeg længe har smagt."

- Rolf Madsen, Berlingske Tidende, Maj 2013