Nulstil dit kodeord



×

Vinmarken Vaucopins ligger i kommunen Chichée, på den højre side af floden Serein, hvor jordbunden især består af ler, mergel og kalk. Her får 1. Cru-vinene mere struktur, fedme men også større finesse. For ikke at forstyrre denne vins delikate, frugtrige og mineralske karakter, bruger man kun 20% træ under gæringen og første del af modningen. De to vine bliver sammenstukket i april og fortsætter modningen på ståltanke til september.

Chablis 1. Cru Vaucopins

×

Chablis 1. Cru Vaucopins

2013 Chablis 1. Cru Vaucopins, Château de Viviers, Frankrig

Château de Viviers 1. Cru "Vaucopins" har et svagt grønligt skær i farven og en flot mineralsk – nærmest flintagtig og blomsteragtig duft.

Smagen er et studie i renhed og finesse. Den for området klassiske mineralske karakter er ikke til at tage fejl af – godt suppleret af delikat frugt og en meget fint afstemt syre. Eftersmagen er lang og dvælende. Chablis kan næsten ikke laves flottere.

Viviers "Vaucopins" egner sig fint til fed fisk som f.eks. laks samt skaldyr gerne med eksotiske saucer. Den vil også fint kunne bruges til fjerkræ i hvid sauce eller til asparges.

Serveres afkølet, men ikke iskold.

13% alkohol. 100% Chardonnay.

2 fl. 570 kr. / 285 kr. pr. fl.

570,00 kr

 


Hvad med også at prøve...

Smagen er superfint afbalanceret mellem fylde og elegance. Vinen er elegant med en vis smørfedme ikke ulig (ingen sammeligning i øvrigt) de store vine fra Mersault.

Udvalgt og importeret eksklusivt for Skagenfood.

6 fl. / Normalpris 774 kr. / Spar 300 kr.

 

pris
474,00 kr

Château de Viviers 1. Cru "Vaucopins" har et svagt grønligt skær i farven og en flot mineralsk – nærmest flintagtig og blomsteragtig duft. Smagen er et studie i renhed og finesse.

OBS: Kan kun bestilles som 2 fl.

 

pris
570,00 kr