Nulstil dit kodeord×

Chablis er Bourgognes nordligste Appellation. Vindistriktet ligger ca. 120 km. nordvest for Beaune i retning mod Paris.

En typisk Chablis er aromatisk og blød men samtidig fin og elegant i smagen. Duften af en Chablis bliver ofte sammenlignet med duften af vådt græs. Chablis er med sin nordlige placering ofte hjemsøgt af et lidt barskere klima end Bourgognes vinmarker længere mod syd. Derfor varierer årgangene en del og dermed også vinens evne til at blive lagret.

Chablis, Hervé Azo

×

Chablis, Hervé Azo

2015 Chablis, Hervé Azo, Frankrig

Økologisk

Hervé Azos Chablis er som sagt lavet på økologisk dyrkede druer som er gæret og modnet på temperaturregulerede rustfrie ståltanke. Azos Chablis er kendt for sin ekstremt mineralske og sprøde karakter, som gør den fantastisk velegnet til gastronomien.

I duften finder man toner af bregner, lind og friske, mineralske toner. Smagen er dejlig ren og sprød, med toner af flint, blandet med lime og passionsfrugt. Vinen slutter med en god afrundet tannin, og med en charme og friskhed som gør den meget appetitgivende.

Ligesom født til skaldyr- eller fiskeretter, gerne med cremede saucer.

Serveres afkølet men ikke iskold.

Alkohol 13%.

6 fl. 894 kr. / 149 kr. pr. fl. / Normalpris 1.194 kr. / Spar 300 kr.

 

894,00 kr

 


Hvad med også at prøve...

Riesling Tradition er meget aromatisk og ren med god elegance og fylde og samtidig en god struktur med Rieslings charmerende tørhed. Brug den til stort set al slags fisk.

6 fl. / Normalpris 750 kr. / Spar 154 kr.

 

pris
594,00 kr

Sancerre fra Jean-Paul Balland har en flot, brillant farve med et grønligt skær. I duften finder man nuancer af grape og hvide ferskner. Vinens klasse afsløres især i smagen, som er tør, meget fyldig men samtidig meget frugtrig, præget af friskhed og finesse med en sart nuance af citrusfrugter, hyld og mandler i eftersmagen.

6 fl. / Normalpris 1.074 kr. / Spar 120 kr.

 

pris
954,00 kr