0

Frederiksdal Sur Lie

Består af 100% Stevnsbær

På fransk betyder "Sur Lie", at vinen har ligget "på bundfaldet", altså gærresterne, i en længere periode. Metoden kendes primært fra Champagne, og giver i sig selv en federe, dybere og rigere vin. Desuden er Frederiksdal Sur Lie sammenstukket af flere årgange, der har lagret på franske egetræsfade på mellem 225 og 450 liter i minimum 6 måneder.

Sammenstikningen af modne og unge årgange giver yderligere kompleksitet – vi får både fine, friske frugtnoter fra de yngre år og mere komplekse toner fra den ældre vin. Desuden sikrer den, at vinen fremstår ens år efter år.

Vinen er helt perfekt til mørk chokolade, marinerede bær, kager - og ikke mindst julens risalamande.

Flaskerne er på 2 x 50 cl og med 15% alkohol.

Spar 50 kr. ved 1 fl. (Normalpris 378 kr.)

At Frederiksdal Gods på Lolland skulle blive Danmarks største vingård, havde ingen forudset. Nu virker det som det mest naturlige sted for en produktion af kvalitetsvin.

At Frederiksdal skulle blive til et ’vinslot’ skete ved et tilfælde. Godsejer Harald Krabbe havde 24 hektar med Stevnskirsebær, som han solgte til juiceindustrien. Egentlig ville han rive træerne op, for afregningspriserne var elendige, men i 2006 fik han tilfældigt besøg af kokken Jan Friis-Mikkelsen og journalisten Morten Brink Iwersen. De havde lidt kendskab til områdets gode kirsebær – og en stor kærlighed til vinproduktion. Det blev et meget afgørende møde. De tre tog en beslutning. De gode kirsebær skulle fremover forædles på Frederiksdal i stedet for at ende på det anonyme juicemarked. Der skulle liv og arbejdspladser tilbage til godset – og så ville de bevise, at dansk landbrug selv kunne producere luksus og højkvalitet – i stedet for at levere mængder til industrien.

Få uger efter det første møde, var de i gang. Harald Krabbe fik travlt med at dygtiggøre sig i vinproduktion via ophold hos nogle af de bedste producenter i Europa. Og i løbet af en årrække fik de udviklet helt nye metoder for fremstilling af vin på kirsebær. Resultatet er af vinanmeldere bliver betegnet som ’et gennembrud’ for dansk vinproduktion og et ’mirakel’ for det danske Stevnskirsebær, der i dag er en sjælden afgrøde i Danmark. Bare ikke på Frederiksdal. Nu er der næsten dobbelt så mange træer med Stevnskirsebær, som da eventyret begyndte.

Frederiksdals placering på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet, er helt ideel til kirsebærproduktion. Klimaet er perfekt. Ifølge DMI er Frederiksdal det tørreste sted i Danmark – og blandt de allermest lune og solrige. Solen bliver tilmed reflekteret i havet, der ligger få hundrede meter fra plantagerne. Da sol giver sukker – og vi oven i købet har de lange lyse nætter om sommeren – har vi de mest optimale betingelser for at modne de små sorte kirsebær, der af frugtforskere i øvrigt bliver kaldt ’Nordens drue’.

Frederiksdal Gods kan dateres tilbage til 1305. Den hvide hovedbygning, som står i dag, er grundlagt i 1756.

Læs mere

Tidligere aftapninger har fået guld- sølv- og bronze-medaljer i både danske og internationale konkurrencer, en del ratings på over 90 point, samt fem stjerner adskillige gange.

NYHED: "Sur Lie" scorer svimlende 98/100 ved International Food Contest, november 2018

98/100 International Food Contest
6 stjerner - Gastromand.dk
Guldmedalje - Dansk Vinshow
Sølvmedalje - Danish International Food Contest
Bronzemedalje - Dansk Vinforum for Frugtvin 2015
5 stjerner - Winelab.dk
5 stjerner - Vinavisen.dk
5 stjerner - Alt om Vin
93/100 point - Vin-Top-Ti.dk
93/100 point - Vinkreutzer.dk
91/100 point - Ekstra Bladet

Læs mere
Om Frederiksdal

At Frederiksdal Gods på Lolland skulle blive Danmarks største vingård, havde ingen forudset. Nu virker det som det mest naturlige sted for en produktion af kvalitetsvin.

At Frederiksdal skulle blive til et ’vinslot’ skete ved et tilfælde. Godsejer Harald Krabbe havde 24 hektar med Stevnskirsebær, som han solgte til juiceindustrien. Egentlig ville han rive træerne op, for afregningspriserne var elendige, men i 2006 fik han tilfældigt besøg af kokken Jan Friis-Mikkelsen og journalisten Morten Brink Iwersen. De havde lidt kendskab til områdets gode kirsebær – og en stor kærlighed til vinproduktion. Det blev et meget afgørende møde. De tre tog en beslutning. De gode kirsebær skulle fremover forædles på Frederiksdal i stedet for at ende på det anonyme juicemarked. Der skulle liv og arbejdspladser tilbage til godset – og så ville de bevise, at dansk landbrug selv kunne producere luksus og højkvalitet – i stedet for at levere mængder til industrien.

Få uger efter det første møde, var de i gang. Harald Krabbe fik travlt med at dygtiggøre sig i vinproduktion via ophold hos nogle af de bedste producenter i Europa. Og i løbet af en årrække fik de udviklet helt nye metoder for fremstilling af vin på kirsebær. Resultatet er af vinanmeldere bliver betegnet som ’et gennembrud’ for dansk vinproduktion og et ’mirakel’ for det danske Stevnskirsebær, der i dag er en sjælden afgrøde i Danmark. Bare ikke på Frederiksdal. Nu er der næsten dobbelt så mange træer med Stevnskirsebær, som da eventyret begyndte.

Frederiksdals placering på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet, er helt ideel til kirsebærproduktion. Klimaet er perfekt. Ifølge DMI er Frederiksdal det tørreste sted i Danmark – og blandt de allermest lune og solrige. Solen bliver tilmed reflekteret i havet, der ligger få hundrede meter fra plantagerne. Da sol giver sukker – og vi oven i købet har de lange lyse nætter om sommeren – har vi de mest optimale betingelser for at modne de små sorte kirsebær, der af frugtforskere i øvrigt bliver kaldt ’Nordens drue’.

Frederiksdal Gods kan dateres tilbage til 1305. Den hvide hovedbygning, som står i dag, er grundlagt i 1756.

Anmeldelser

Tidligere aftapninger har fået guld- sølv- og bronze-medaljer i både danske og internationale konkurrencer, en del ratings på over 90 point, samt fem stjerner adskillige gange.

NYHED: "Sur Lie" scorer svimlende 98/100 ved International Food Contest, november 2018

98/100 International Food Contest
6 stjerner - Gastromand.dk
Guldmedalje - Dansk Vinshow
Sølvmedalje - Danish International Food Contest
Bronzemedalje - Dansk Vinforum for Frugtvin 2015
5 stjerner - Winelab.dk
5 stjerner - Vinavisen.dk
5 stjerner - Alt om Vin
93/100 point - Vin-Top-Ti.dk
93/100 point - Vinkreutzer.dk
91/100 point - Ekstra Bladet

Relaterede produkter

Frederiksdal 2015/16

Frederiksdals klassisker. Deres mest frugtige vin er fremstillet på Nordens drue; det unikke danske Stevnsbær.

DKK 278.00
Se mere

Ramos Pinto, Collector

Det er helt klart en portvin af Ruby-typen med aromaer af brombær, kirsebær, figner og blommer og en smag med nuancer af peber og modne mørke frugter.

DKK 188.00
Se mere

10 years Tawny

Smagen er sødmefyldt og fantastisk aromatisk. Duften er den meget åben med umiddelbare frugtrige toner og en vidunderlig nøddeagtig bouquet.

DKK 249.00
Se mere

30 years Tawny

30 års Tawny er en utrolig kompleks og delikat portvin, hvor duften er en oplevelse i sig selv. Passer godt sammen med desserter, blåskimmelost eller sammen med en cigar.

DKK 650.00
Se mere