Nulstil dit kodeord×

San Leonardo er Tenuta San Leonardos flagskib og laves på Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot. Vinene fra de forskellige druer er gæret og modnet separat og kun de bedste fade bliver sammenstukket i slutvinen.

Vinen er modnet i to år på nye og brugte franske barriques og forbliver i min. et år i kælderen efter aftapningen.

San Leonardo ligger i Borghetto i den sydelige del af Trentino-Alto Adige, på grænsen til Veneto, kun få hundrede meter fra floden Adige.

San Leonardo, IGT

×

San Leonardo, IGT

2008 San Leonardo IGT, Dolomiti, Tenuta San Leonardo, Italien

95 Point fra James Suckling

Vinen har en intens, mørk, rubinrød farve. Duften er meget kompleks og dyb, med mørke toner af vilde bær, peber og lidt vanille. Lige efter skænkningen i glasset er vinen en smule lukket i smagen, men med lidt iltning vælter det ind med smagsindtryk. Masser af krydderier, en god velour og koncentrerede toner af mørke bær, vanille og en smule træ.

I eftersmagen fornemmer man det høje indhold af Cabernet Sauvignon, med en god struktur og en meget afbalanceret tørhed. En meget kompleks vin.

Druesammensætningen består af 60% Cabernet Sauvignon, 30% Cabernet Franc og 10% Merlot.

14 % alkohol.

6 fl. 2.550 kr. / 425 kr. pr. fl. / Normalpris 2.910 kr./ Spar 360 kr.

OBS: Kan også bestilles som 2 fl.

920,00 kr

 


Hvad med også at prøve...

Selv i sin ungdom giver vinen meget fra sig. Især efter lidt iltning afsløres lækre, krydrede, frugtrige toner med nuancer af kirsebær, jordbær og brombær. Smagen er den klassiske Saint-Émilion. Den virker let og saftig men har samtidig en god fylde.

6 fl. / Normalpris 1.014 kr. / Spar 240 kr.

OBS: Kan også bestilles som 2 fl.

 

pris fra
774,00 kr