Nulstil dit kodeord×

I 1987 besluttede Aurelio Montes og Douglas Murray, der begge allerede havde opbygget lange karrierer inden for vinverdenen, sig for at stifte et vinfirma med den ambition at lave vine i en kvalitet, der ville være et kvantespring fremad i forhold til den tids vine fra Chile.

Den første vin, der skulle indfri de store ambitioner, var Alpha Cabernet Sauvignon, der dermed inkarnerede det hårde arbejde og den store passion, der var lagt i vinen. Montes var de første til at anlægge vinmarker på skråninger som i Europa i Apalta regionen, og man var de første til at plante Syrah druen i Colchagua - eksempler som mange andre sidenhen har fulgt.

Pinot Noir, Montes

×

Pinot Noir, Montes

2015 Pinot Noir, Montes Alpha, Casablanca Valley, Chile

SÆRPRIS

Årgang 2014 fik 93 Point fra James Suckling

Rolf Madsen fra Berlingske skrev om årgang 2014: "Imødekommende og sødlig duft af kirsebær, grønne grene og mandel. Stilmæssigt let chilensk vin, hvor man klart fornemmer pinot noir-druens fine karaktertræk. Nydelig vin."

I duften finder man røde bær og blomster samt et strejf af vanilje fra fadlagringen, elementer der går igen i smagen.

Det er en meget elegant vin i en flot balance, som er fyldig uden at være kraftig og nærværende uden at være påtrængende.

100% Pinot Noir. 13,5% alkohol.

6 fl. 714 kr. / 119 kr. pr. fl. / Normalpris 894 kr. /

Spar 180 kr.

714,00 kr

 


Hvad med også at prøve...

I næsen fornemmer man en dominans af blå og sorte bær som blåbær og solbær. Det er en blød, elegant og harmonisk vin, hvor tanninerne holder det hele i balance og sørger for en flot og lang finish.

92 Point i Wine Spectator / Listed #37 ud af 100 TOP vine i Chile i November 2015 / 5 Stjerner i Ekstra Bladet

6 fl. / Normalpris 1.074 kr. / Spar 240 kr.

 

pris
834,00 kr

Duften er meget frugtrig med noter af modne bær som kirsebær og jordbær. Det er en blød, elegant og nærmest cremet, harmonisk vin.

5 Stjerner i Winelab.dk / 5 Stjerner i Finansbureauet.dk / 92 Point hos James Suckling

6 fl. / Normalpris 894 kr. / Spar 120 kr.

OBS: Kan også bestilles som 2 fl.

 

pris fra
268,00 kr

Duften er domineret af røde bær som jordbær og kirsebær, men også laktiske noter af yoghurt. I smagen går de røde bær igen sammen med noter af kaffe og karamel samt et fint subtilt fadpræg.

6 fl. / RESTSALG - begrænset parti / Normalpris 594 kr. / Spar 120 kr.

 

pris
474,00 kr