Nulstil dit kodeord×

Promis indeholder normalt Merlot, Syrah og Sangiovese, men man kan forvente, at sammensætningen vil variere en smule fra år til år i fremtiden. Hver druesort er blevet gæret separat i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring blev vinene fra de 3 druesorter blandet og derefter modnet i et år på en kombination af 50% franske barriques (225 l.) og 50% lavet af egetræ fra andre lande i Europa.

Ingen anden vinproducent har i de sidste 50 år haft så meget indflydelse på den internationale vinscene som Angelo Gaja i Piemonte. Gaja, som man ofte kalder for ”Kongen af Piemonte”, har været krumtappen for kvalitetsproducenter i hele Italien. Han er forrest og nådesløst kvalitetskrævende, når det gælder hans egne produkter. Angelo Gaja er en ægte pioner, som til stadighed søger nye veje for at udvikle og manifestere den suveræne kunst, han behersker. Midt i 1990’erne tog han udfordringen op i Toscana-området.

Promis, Ca' Marcanda

×

Promis, Ca' Marcanda

2014 Promis, Rosso di Toscana, Ca' Marcanda, Angelo Gaja, Italien

SÆRPRIS

Vinen er lavet med en stilfuld og samtidig blød stil. Det er en syntese af Montalcino Sangioveses ranke og frugtrige stil samt blødheden fra Castagneto Carduccis Cabernet, Merlot og Syrah.

Vinen er meget mørk i farven. I duften er det først Sangiovese, som dominerer med klassiske røde og delikate nuancer af kirsebær (kirsch) og røde bær. Men ret hurtigt kommer Merlots og Syrahs ”tætpakkede stil” og kødfuldhed frem. En ægte supertoscaner.

I smagen er vinen mørkere i stil med karakterer af solbær og brombær og i sin ungdom en smule domineret af træ og tannin. Men man fornemmer den frugtkoncentration og struktur, som vil bære vinen i hvert fald i 8-10 år.

Server den til de bedste kulinariske kreationer med lam, and, kalv eller med modne hvid- eller rødskimmeloste.

13% alkohol. Druesammensætningen består af 55% Merlot, 10% Sangiovese og 35% Syrah.

6 fl. 1.230 kr. / 205 kr. pr. fl. / Normalpris 1.950 kr. / Spar 720 kr.

OBS: Kan også bestilles som 2 fl.

650,00 kr

 


Hvad med også at prøve...

Camarcanda er en meget kompleks vin i både duft og smag. Her finder man meget karakteristiske aromaer af modne, mørke frugter og krydrede nuancer først i munden, men vinens blødhed og dens delikate stil kommer meget flot frem med iltning.

94 Point fra James Suckling / 94 Point fra Robert Parker

6 fl. / RESTSALG - begrænset parti / Normalpris 5.394 kr. / Spar 1.200 kr.

 

pris
4.194,00 kr

Brunello di Montalcino fra Pieve Santa Restituta er ganske enkelt fremragende. I duften er den allerede fint åben og meget klassisk med nuancer af modne kirsebær, eksotiske krydderier, honningkage og en dejlig og velintegreret karakter af træ. I smagen fornemmer man tørre nuancer og en god tannin først, men med lidt iltning i glasset kommer der mere sødmefulde frugtnuancer af kirsebær og brombær.

6 fl. / Normalpris 2.994 kr. / Spar 450 kr.

 

pris
2.544,00 kr

Farven på denne rødvin er dyb, mørk og varm rød. Duften og smagen er intense og meget komplekse med nuancer af røde, solmodne frugter, krydderier, vanille og engelsk lakrids. Generel holdbarhed er 30 - 50 år afhængig af årgang.

95 Point fra Robert Parker

6 fl. / RESTSALG - begrænset parti / Normalpris 2.994 kr. / Spar 600 kr.

 

pris
2.394,00 kr