0

Sake smagekassen

Sake smagekassen, Temakasser
Kun
levering fredag
uge 44-46

Perfekt match til sushikassen.

Til vores "lav selv sushikasse" har vi sammensat en spændende introduktions smagekasse til den forunderlige verden af japansk sake. Saken er fra Akashi-Tai Sake Brewery der er et kvalitetsbevidst mindre sake bryggeri beliggende i fiskerbyen Akashi i Hyogo præfekturet i det vestlige Japan. Her forenes håndværksmæssig unik sake kvalitet med årelang fin sake brygtradition.

Ægte sake brygning er omgærdet med hårdt og omhyggeligt arbejde. Vores udvalgte to sake varianter er ægte håndværks sake, produceret i små batches af Toji (brygmester) Kimio Yonazawa og hans dedikerede team. 

Indeholder:

  • 1 fl. (300 ml) Honjozo Tokubetsu, Akashi-Tai Sake, Hyogo præfekturet, Japan
  • 1 fl. (300 ml) Daiginjo Genshu, Akashi-Tai Sake, Hyogo præfekturet, Japan

Honjozo Tokubetsu er brygget på Gohyakumangoku ris, dyrket i Hyogo. Risen har poleringsgrad 60%. Denne sake holder 16% alkohol styrke og er af sake-type en premium kvalitet Non-Junmai, Tokubetsu Honjozo

Serveringstemperaturen anbefales forfriskende kold, men denne variant kan også varmes op (til maksimum 50 grader).

Det er en halvtør sake med diskret bouquet af lemon, lime og strå. Den har fine komplekse noter af tropisk frugt og citrus undertoner og har en blød og afbalanceret afslutning.

Den passer naturligvis til sushi og sashimi, men også grillet fisk, fiskeretter generelt og teriyaki krydrede retter. Passer også til ost som Comté og Cheddar.

Honjozo Tokubetsu _300

Læs mere

Daiginjo Genshu er brygget på Yamadanishiki, dyrket i Hyogo. Risen har poleringsgrad på kun 38% og er af ypperste højeste kvalitet. Denne sake holder 17% alkohol styrke og er af sake-type super premium kvalitet Non-Junmai, Daiginjo Genshu.

Serveringstemperaturen anbefales forfriskende kold mellem 7 til 15 grader.

Det er en halvtør sake med delikat bouquet af sød banan, honning og blomster undertoner. I munden frugtagtig med delikate hvide blomster og pære. Snært af hvid peber. Dejlig afslutning med smag af syrlig citron.

Den passer naturligvis til et udvalg af sushi og sashimi. Derudover til marineret laks, østers, fisk og skaldyr. Vil også egne sit til vinaigrette dressing, lam og and.

Daiginjo Genshu _300

Læs mere

Akashi-Tai Sake Brewery er et kvalitetsbevidst mindre sake bryggeri beliggende i fiskerbyen Akashi i Hyogo præfekturet i det vestlige Japan. Her forenes håndværksmæssig unik sake kvalitet med årelang fin sake brygtradition.

Ægte sake brygning er omgærdet med hårdt og omhyggeligt arbejde. Vores udvalgte to sake varianter er ægte håndværks sake, produceret i små batches af Toji (brygmester) Kimio Yonazawa og hans dedikerede team. 

Her benyttes traditionelle håndværksmæssige brygmetoder og der anvendes kun den højeste kvalitet af lokal producerede ris. De traditionelle brygmetoder kombineres fint med moderne kvalitetsudstyr og temperatur kontrol, så kun den ypperste sake kvalitet opnås.

Sake kvalitet måles på flere parametre. Naturligvis komme kvaliteten af råvarer og vand først. Kun de bedste ris varianter og reneste vand benyttes til Akashi-Tai sake. Dernæst har det stor indflydelse hvor meget risen er poleret. Jo mere af de yderste lag protein og fedt der poleres væk, des finere kvalitet og smag opnås. En sake med poleringsgrad 60%, (60% af ris kornet er tilbage efter polering) er af meget høj kvalitet. Tales der om poleringsgrad på 38% er det ensbetydende med en yderst høj kvalitet, hvor kun det inderste af ris korets fine stivelse er tilbage. De to Akashi-Tai kvaliteter vi har udvalgt, er udvalgt med disse to høje poleringsgrade. Til sidst har brygmesteren den afgørende indflydelse på den endelige kvalitet. Efter valgte råvarer og gær, har det stor indflydelse på det endelige resultat, at brygmesteren har erfaring, er omhyggelig og dygtig i hele brygprocessen.

Læs mere
Honjozo Tokubetsu

Honjozo Tokubetsu er brygget på Gohyakumangoku ris, dyrket i Hyogo. Risen har poleringsgrad 60%. Denne sake holder 16% alkohol styrke og er af sake-type en premium kvalitet Non-Junmai, Tokubetsu Honjozo

Serveringstemperaturen anbefales forfriskende kold, men denne variant kan også varmes op (til maksimum 50 grader).

Det er en halvtør sake med diskret bouquet af lemon, lime og strå. Den har fine komplekse noter af tropisk frugt og citrus undertoner og har en blød og afbalanceret afslutning.

Den passer naturligvis til sushi og sashimi, men også grillet fisk, fiskeretter generelt og teriyaki krydrede retter. Passer også til ost som Comté og Cheddar.

Honjozo Tokubetsu _300

Daiginjo Genshu

Daiginjo Genshu er brygget på Yamadanishiki, dyrket i Hyogo. Risen har poleringsgrad på kun 38% og er af ypperste højeste kvalitet. Denne sake holder 17% alkohol styrke og er af sake-type super premium kvalitet Non-Junmai, Daiginjo Genshu.

Serveringstemperaturen anbefales forfriskende kold mellem 7 til 15 grader.

Det er en halvtør sake med delikat bouquet af sød banan, honning og blomster undertoner. I munden frugtagtig med delikate hvide blomster og pære. Snært af hvid peber. Dejlig afslutning med smag af syrlig citron.

Den passer naturligvis til et udvalg af sushi og sashimi. Derudover til marineret laks, østers, fisk og skaldyr. Vil også egne sit til vinaigrette dressing, lam og and.

Daiginjo Genshu _300

Om Akashi-Tai Sake Brewery

Akashi-Tai Sake Brewery er et kvalitetsbevidst mindre sake bryggeri beliggende i fiskerbyen Akashi i Hyogo præfekturet i det vestlige Japan. Her forenes håndværksmæssig unik sake kvalitet med årelang fin sake brygtradition.

Ægte sake brygning er omgærdet med hårdt og omhyggeligt arbejde. Vores udvalgte to sake varianter er ægte håndværks sake, produceret i små batches af Toji (brygmester) Kimio Yonazawa og hans dedikerede team. 

Her benyttes traditionelle håndværksmæssige brygmetoder og der anvendes kun den højeste kvalitet af lokal producerede ris. De traditionelle brygmetoder kombineres fint med moderne kvalitetsudstyr og temperatur kontrol, så kun den ypperste sake kvalitet opnås.

Sake kvalitet måles på flere parametre. Naturligvis komme kvaliteten af råvarer og vand først. Kun de bedste ris varianter og reneste vand benyttes til Akashi-Tai sake. Dernæst har det stor indflydelse hvor meget risen er poleret. Jo mere af de yderste lag protein og fedt der poleres væk, des finere kvalitet og smag opnås. En sake med poleringsgrad 60%, (60% af ris kornet er tilbage efter polering) er af meget høj kvalitet. Tales der om poleringsgrad på 38% er det ensbetydende med en yderst høj kvalitet, hvor kun det inderste af ris korets fine stivelse er tilbage. De to Akashi-Tai kvaliteter vi har udvalgt, er udvalgt med disse to høje poleringsgrade. Til sidst har brygmesteren den afgørende indflydelse på den endelige kvalitet. Efter valgte råvarer og gær, har det stor indflydelse på det endelige resultat, at brygmesteren har erfaring, er omhyggelig og dygtig i hele brygprocessen.

Relaterede produkter

Kun
levering fredag
uge 45+46

Sushi lav selv kassen

Her er vores bud på den perfekte kasse med alt tilbehør til hjemmelavet sushi, der kan måle sig med det absolut bedste fra de kendte sushirestauranter. Kassen indeholder alle ingredienser til en lækker middag med 7 forskellige Maki & Nigiri samt lækkert, autentisk tilbehør. Frisklavet sushi er en fantastisk smagfuld, sund og festlig spise, og der er nok til 4-6 personer.

Læs mere
Kun
levering fredag
uge 44

Friske vietnamesiske forårsruller

Her er vores bud på den perfekte kasse med alt tilbehør til friske vietnamesiske forårsruller. Kassen indeholder alle ingredienser til en lækker middag med 3 forskellige friske forårsruller med lækkert, grønt tilbehør og skønne autentiske dips og dressinger. Friske forårsruller, som også kaldes vietnamesiske forårsruller eller "summer rolls", er en fantastisk smagfuld, sund og festlig spise. Saml hele familien, gæster og venner omkring bordet og sæt fyldet og dips på bordet - så laver man ellers selv maden! Nemmere kan det ikke være at invitere gæster, eller bare til hygge for 2.

Læs mere