0

SkagenMenu Gourmet vine

Særligt udvalgte vine!

Dette er vores anbefaling af vine, der matcher retterne i SkagenMenu Gourmet i uge 17-25.

Til forretten: Denne Sancerre er ultra klassisk Loire Sauvignon Blanc med en knivskarp og sprød friskhed der passer perfekt til kammuslingerne og samtidigt giver et perfekt medspil op mod det urtede tilbehør. Det er en økologisk top Sancerre som står klingende rent i glasset! STOR vin! 

Til hovedretten: Vagtler og morkler nærmest skriger på Pinot Noir og denne vin er et klassisk match. Vinen til de farserede vagtler skal være let, frugtdrevet og elegant og må som denne pinot noir fra New Zealandske Mount Edward kun have ganske lette og elegante taniner. Et virkelig godt glas vin fra en dygtig vinmager.

Indeholder:

  • 2016 Sancerre, Les Garennes, Domaine Laporte, Loire, Frankrig
  • 2016 Mt. Edward, Ted, Pinot Noir, Central Otago, New Zealand

Spar 369 kr. ved 2 fl. (Normalpris 767 kr.) / 199 kr. pr. fl.

2016 Sancerre, Les Garennes, Frankrig

Druer: 100% Sauvignon Blanc

13% alkohol

Druerne til denne topklasse Sancerre kommer fra den økologiskdyrkede parcel "Les Garennes", med 2 ha. vinstokke, som er mellem 20-40 år gamle. Navnet "Les Garennes" (krattene) kommer af, at stedet tidligere har været et skovområde. 

Vinens farve er lysegylden med blank, grønligt skær. I duften finder man aromatiske nuancer af tjørneblomster, hvide syrener og abrikoser. Smagen er meget kompleks med toner af akacieblomster, hvide ferskner og en smule flintesten. ”Les Garennes” slutter med god velour og mineralitet men også med friske, eksotiske toner (passionsfrugt, litchi). En meget vellavet og karakterfuld vin.

Denne vin er et klassisk match til fisk og skaldyr eller som aperitif.

Læs mere

2016 Mt. Edward, Ted, Pinot Noir, New Zealand

Druer: 100% Pinot Noir 

13,5% alkohol

Det unikke terroir i det kølige Central Otago skinner virkelig igennem Ted Pinot Noir. Duften fra glasset er pakket med nuancer af bl.a. friske hindbær, kirsebær, rabarber og svampe, der opnår endnu større dybde og kompleksitet i mødet med de beskedne og velintegrerede ristede aromaer fra fadet.

Smagen er intens med klassisk Pinot Noir-karakter i form af elegant rød frugt, lette tanniner og en velintegreret frugtsyre i en struktur, der gør vinen rank og smidig og velegnet til et stort spektrum af anledninger.

Vinen kan både nydes som aperitif men er også en god ledsager til fjerkræ, svamperisotto og grillet tun. Servér ved ca. 14-15 grader.

Læs mere
Sancerre, Les Garennes, Domaine Laporte, Loire, Frankrig

2016 Sancerre, Les Garennes, Frankrig

Druer: 100% Sauvignon Blanc

13% alkohol

Druerne til denne topklasse Sancerre kommer fra den økologiskdyrkede parcel "Les Garennes", med 2 ha. vinstokke, som er mellem 20-40 år gamle. Navnet "Les Garennes" (krattene) kommer af, at stedet tidligere har været et skovområde. 

Vinens farve er lysegylden med blank, grønligt skær. I duften finder man aromatiske nuancer af tjørneblomster, hvide syrener og abrikoser. Smagen er meget kompleks med toner af akacieblomster, hvide ferskner og en smule flintesten. ”Les Garennes” slutter med god velour og mineralitet men også med friske, eksotiske toner (passionsfrugt, litchi). En meget vellavet og karakterfuld vin.

Denne vin er et klassisk match til fisk og skaldyr eller som aperitif.

Mt. Edward, Pinot Noir

2016 Mt. Edward, Ted, Pinot Noir, New Zealand

Druer: 100% Pinot Noir 

13,5% alkohol

Det unikke terroir i det kølige Central Otago skinner virkelig igennem Ted Pinot Noir. Duften fra glasset er pakket med nuancer af bl.a. friske hindbær, kirsebær, rabarber og svampe, der opnår endnu større dybde og kompleksitet i mødet med de beskedne og velintegrerede ristede aromaer fra fadet.

Smagen er intens med klassisk Pinot Noir-karakter i form af elegant rød frugt, lette tanniner og en velintegreret frugtsyre i en struktur, der gør vinen rank og smidig og velegnet til et stort spektrum af anledninger.

Vinen kan både nydes som aperitif men er også en god ledsager til fjerkræ, svamperisotto og grillet tun. Servér ved ca. 14-15 grader.