0

Oksehøjreb

Irsk kødkvæg af Angus og Hereford

Dette kødstykke er den ultimative oplevelse for de ægte kødelskere. Kødet er perfekt krogmodnet og samtidig super mørt.

Ved krogmodningen bruges en teknik, hvor man hænger kødet op i hoften, fremfor i den bagerste ankel. Derved opnær man en speciel udstrækning af musklerne, som gør kødet helt utroligt mørt. Processen kræver en del plads og er en yderst sjælden metode. Kødet er fantastisk til grill eller langtidsstegning.

Opskriftforslag 

Indeholder:

  • Angus & Hereford 4-5 bens højreb uden rygben, irsk, 5,5-7 kg
  • Lækker krydderrub 

OBS: Der er rigeligt til 10-15 personer

Holdbarhed: Mindst 7 dage fra modtagelse.

 

Læs mere

Kort transport til slagteri

De stude der kan klassificeres til at indgå som DRUMLIN GOLD, har haft deres opvækst i det samme område som de ender deres dage i. Det vil sige ingen lange transporter fra mark til slagteri, med deraf følgende stress og dårligt kød.

Hoftehængt

Efter slagtningen bliver studene hængt op i hoftebenet og bagskanken bindes ind til brystbenet, det kaldes i Irland ”hip hung”, vi kan kalde det krogmodnet eller hoftehængt. Dette gøres for at strække muskelfibrene med en deraf bedre mørhed til følge. Kroppene kommer i specielle kølerum hvor de hænger svalt og gradvist nedkøles. Dette er for ikke, at give kroppene en chokbehandling som en stærk nedkøling er. Kroppe der bliver stærkt og hurtigt nedkølet “stivner” og opnår ikke en optimal mørhed. DRUMLIN GOLD studene bliver nedkølet nænsomt og gradvist, lidt som i ”gamle” dage, med en unik smagsoplevelse til følge.

Læs mere
Video: Se vores huskok Jacob grille højreb

 

Om højreb

Kort transport til slagteri

De stude der kan klassificeres til at indgå som DRUMLIN GOLD, har haft deres opvækst i det samme område som de ender deres dage i. Det vil sige ingen lange transporter fra mark til slagteri, med deraf følgende stress og dårligt kød.

Hoftehængt

Efter slagtningen bliver studene hængt op i hoftebenet og bagskanken bindes ind til brystbenet, det kaldes i Irland ”hip hung”, vi kan kalde det krogmodnet eller hoftehængt. Dette gøres for at strække muskelfibrene med en deraf bedre mørhed til følge. Kroppene kommer i specielle kølerum hvor de hænger svalt og gradvist nedkøles. Dette er for ikke, at give kroppene en chokbehandling som en stærk nedkøling er. Kroppe der bliver stærkt og hurtigt nedkølet “stivner” og opnår ikke en optimal mørhed. DRUMLIN GOLD studene bliver nedkølet nænsomt og gradvist, lidt som i ”gamle” dage, med en unik smagsoplevelse til følge.