KlimaKassen

4 lækre, klimavenlige
hverdagsretter

 

Opret levering og få GRATIS levering af vores SKÅNSOMME fiskepakke

Når du opretter levering på en KlimaKasse lige nu, får du GRATIS levering af vores SKÅNSOMME Fiskepakke med 600 g, hver 4. uge i 3 mdr.², hvis du opretter dig inden den 31. december 2019 (velkomsttilbud (værdi 621 kr.) gælder kun for nye kunder)

NYHED - KlimaKassen  

Ny grøn MåltidsKasse, hvis retter ikke udleder flere drivhusgasser end kloden  kan tåle 

 Udregning af CO2-udledning pr måltid 
 Opfylder mål fra Paris-aftalen 
 Overblik over familiens klimaaftryk 
 Et skridt i den rigtig retning for klimaet 

Velsmagende, varieret aftensmad der følger Parisaftalens anbefalinger for maksudledning af CO2 pr. måltid. KlimaKassen puffer lidt i den rigtige retning. 

  • Kassen vil typisk indeholde 2 måltid med fisk og 2 grønne opskrifter - og af og til en opskift med kylling, gris eller vildt.
  • Alle råvarer følger med
  • Ca. 30 min. tilberedning
  • Opskrifter med CO2 aftryk
  • Økologisk grønt, mejeri- og kolonialprodukter
  • Kyllingen er dansk, økologisk eller friland
  • Fisk fra kystnært og skånsomt fiskeri, fanget med garn, snurrevod eller krog

 

Pers.
Dage
Pris
Nyhed: KlimaKassen(1p/4d), Måltidskasse med klimaaftryk Co2
Pers.
Dage
Pris
1
4
366 kr
Nyhed: KlimaKassen(2p/4d), Måltidskasse med klimaaftryk Co2
Pers.
Dage
Pris
2
4
495 kr
Nyhed: KlimaKassen(3p/4d), Måltidskasse med klimaaftryk Co2
Pers.
Dage
Pris
3
4
662 kr
Nyhed: KlimaKassen(4p/4d), Måltidskasse med klimaaftryk Co2
Pers.
Dage
Pris
4
4
767 kr

Tjek leveringsdage i dit postnr.

Vælg leveringsfrekvens
Vælg leveringsdato

Kodeord til "min side"

Hvorfor skal det angives?

Levering

Vælg kommentar

Handelsbetingelser for Skagenfood A/S

Din bestilling

Intet produkt valgt

Vi skal i gang

Den globale fødevareproduktion udgør den største enkeltstående trussel mod planetens helbred. Der er ikke nogen vej udenom: Vi skal ændre vores madvaner. 

KlimaKassen er et forsøg på at tage det første spadestik mod en mere klimavenlig kost. Vi har hver uge udviklet fire opskrifter, der i gennemsnit ikke udleder mere end ca. 0,7 kg. CO2-ækvivalenter. Det er den mængde CO2 vi har estimeret et aftensmåltid må udlede, baseret på tal fra blandt andet EAT-Lancet rapporten om, hvordan 10 milliarder mennesker kan få en sund og klimavenlig kost. 

På hver opskrift kan du se et termometerdiagram, der viser den enkelte opskrifts udledning af drivhusgasser. Udledningen er inklusive transport og emballage. Farverne i termometeret indikerer hvor tæt på de 0,7 kg. vi er. Overskrider den farvede søjle rammerne for termometeret betyder det, at den pågældende opskrift overskrider den gennemsnitslige maxudledning. Nogle opskrifter kan ligge over den gennemsnitlige maxudledning, mens andre kan ligge under.

På forsiden af folderen kan du se et cirkeldiagram. Det viser, hvilke poster der påvirker kassens samlede udledning. En del går till at transportere kassen hjem til dig samt at producere den emballage, der sørger for, at maden holder sig frisk. Skagenfood arbejder konstant på at gøre distributionen mere klimavenlig. På den måde kan vi bruge mere af udledningen på lækre råvarer og mindre på emballage og transport. Det er sund fornuft.

KlimaKassen er et forsøg på at tage hul på den kæmpe udfordring klimakrisen er. Vi har gjort vores bedste. Men vi tager forbehold for fejl i udregningerne. Når vi bliver klogere, retter vi naturligvis til. Vi har vurderet, at det er vigtigst at vi kommer i gang, fremfor at afvente en 100% gennemprøvet beregningsmodel.

KlimaKassen er udviklet af Skagenfood i samarbejde med barnemad.tv, der også er ansvarlig for udregning af klimapåvirkning. Du kan læse mere om hvordan vi helt konkret udregner klimapåvirkningen på skagenfood.dk/da-dk/om-skagenfood/klima.

Du kan altid se næste uges måltider og indhold i kasserne, på hjemmesiden og i vores App. Se indholdet i næste uges kasser her